Annons

Juniper trumfess när Ericsson tecknar 5G-order med Swisscom

Apropå gårdagens publicerade artikel och TV-reportage om Ericssons tuffa väg mot 5G så kommer idag ytterligare ett besked som bekräftar att man är på rätt väg. Den svenska telekomjätten meddelar att Swisscom har valt Ericsson för att leverans av ett nytt end-to-end 5G IP-transportnät för att möta mobiloperatörens krav på skalbarhet, tillgänglighet, prestanda och lägre latens.
Detta nät ökar inte bara kapaciteten, utan adderar automatisering och erbjuder avancerade funktioner för radio- och kärnnätverk, som möjliggör extremt låg latens och nya 5G-industriella användningsområden.

Så sent som i mars tidigare i år konstaterade Ericssonchefen, Börje Ekholm, att man ligger bra till när det gäller marknadsandelar. Hittills räknar bolaget med att man ligger på ca 50 procent av marknadens hittills gjorda 5G-beställningar; en stark siffra som överraskat Ekholm och fört med sig att man ligger bättre till än förväntat.
Missa inte i detta sammanhang att titta på PLM&ERP News TV-reportage kring Ericsson, 5G och PLM, som igår publicerades på vår amerikanska systersajt, engineering.com. Klicka på rubriken: Ericsson, PLM and the Challenging Path to the Networked Society – TV Report för att titta och läsa den längre artikeln.

Minskad latens, ökad prestanda. Ifråga om Swisscoms beställning så handlar det om en komplett lösning, som kopplar bolagets 4G och 5G Radio Access Network (RAN) till en virtuell kärna byggd på molnet.

Med en ny arkitektur, baserad på Ericsson Router 6000 och Juniper Networks 5G kärnrouterportfölj, ger detta den schweiziska operatören full kontroll över sina nätverk, inklusive hantering och orkestrering. Som ett resultat förväntar sig Heinz Herren, CIO och CTO hos Swisscom, minskad latens, förbättrad nätverksprestanda och förbättrad skalbarhet för att säkerställa en framgångsrik kommersiell lansering av 5G, som i Schweiz är planerad till 2019.

– Vi har valt Ericssons lösning för vårt 5G-nätverk. Genom partnerskapet med Juniper har bolaget utökat sin transporttäckning och kan nu ta ett helhetsansvar från Radio Access Network (RAN) till nästa generations kärna. Med kapabilitet för sömlös hantering och orkestrering minskar detta hanteringskomplexiteten och ger oss ett effektivare, högpresterande nätverk, säger Herren.

”One-stop-shop-lösning”. Ericssons Arun Bansal, VP och chef för Ericsson i Europa och Latinamerika, säger att bolaget har intensifierat arbetet kring denna typ av transporter.
– Denna överenskommelse är ett viktig bevis för att de slutgiltiga 5G-transportlösningarna som vi nyligen lanserat är trovärdiga och fungerande. Lösningarna är enkla att använda och genom denna s a s ”one-stop-shop” minskar inte bara komplexiteten för Swisscom utan också deras totala ägandekostnad.

Möter exponentiell växande datavolymer. Om Router 6000-serien kan noteras att det är en komplett portfölj som svarar direkt på operatörernas utmaningar som kommer av exponentiellt växande datatrafikvolymer och ett betydligt ökat antal anslutna enheter. Det handlar inte bara om operatörernas behov av skalbarhet utan även om säkerhet och högre operativ effektivitet.

Till saken hör att man så sent som den 5 september 2018 meddelade att man stärkt sina mobila transportlösningar end-to-end genom att bygga vidare på sin radiokompetens och lägga till de bästa IP- och kärntransportplattformarna, inkluderat bra säkerhetslösningar, från Juniper Networks.

Swisscoms beställning är den första annonserade kunden som kommer från det fördjupade partnerskapet mellan Ericsson och Juniper.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title