Annons

Kanonstart för TECHNIAs digitala premiärevent PLM Innovation Forum 2020 – plus 2000 deltagare

TECHNIA-chefen, Jonas Gejer, var förstås också nöjd med utfallet, men påpekar att det inte är slut i och med premiärdagarna, utan eventet pågår och finns tillgängligt on-demand via sajten.
– Vi är mycket imponerande över intresset och feedback från kunder – TECHNIA är först inom PLM området med att genomföra ett virtuellt PLM seminarium med denna bredd och djup med plus/minus 80 sessioner under 30 dagar och fler än 2000 deltagare.
Han noterade också att TECHNIA tillsammans med sina kunder klarat av att upprätthålla sina leveranser och åtaganden under de tuffa tider som gällt under de senaste veckornas förhållanden med stora inslag av pausade industriverksamheter och omfattande hem- och distansarbete.

TECHNIA-chefen, Jonas Gejer, under sin presentation i den digitala PLMIF 2020-premiären.

Extremt rikhaltig talarlista
Men som sagt, en synnerligen rikhaltig talarlista hade Gejer och hans medarbetare fått ihop under de två inledande dagarnas liveagenda. Och den är inte mindre imponerande för de 30 dagar man kör eventet on-demand: 80 talare och 30 speciella digitala ”boths” (montrar) från olika intressenter, som deltagarna virtuellt kan besöka.
Den svenska PLM-konsulten hade också fått med flera topptalare från Dassault, med både DS’ EMEAR-bas, Olivier Ribet, och SOLIDWORKS-chefen, Gian Paolo Bassi. Liksom ett stort antal gästtalare, som analytikern CIMdatas chef, Peter Bilello och presentatörer från TECHNIAs kunder. I det senare fallet kan framhållas att man t ex gästades av B.Brauns Fabian Hoffer och Philip Haller. B.Braun, som under året genomför en av den globalt största PLM-installationerna (13 000 användare) i år av DS’ 3DEXPERIENCE. Onekligen är allt detta en framgång för mannen bakom idén med den digitala konferensen, TECHNIA’s CMO, Ghassan Sultan, som för 16 månader sedan kom till Gejer och presenterade idén och fick TECHNIA-basen med på noterna.
– Temat för konferensen är i år att möjliggöra digitalisering för att på så vis utveckla mer uthålliga produkter och tjänster, säger Jonas Gejer. 
Vilket han dessutom konstaterade är helt i linje med TECHNIA’s mission och syfte med verksamheten; att genom smart utnyttjande göra det möjligt för kunder och användare att få ut mesta möjliga av sin 3DEXPERIENCE-investering; något han menade att Covid-19-problematiken visat behovet av.
Vilka är de mest intressanta presentationerna? 
– Svårt att välja, men om jag måste göra det: 1. B. Braun – mycket intressant att höra om deras strategiska projekt och hur de genomför det i starkt partnerskap med TECHNIA och Dassault Systems. 2. Gian Paolo Bassi, som är CEO för SOLIDWORKS, var mycket inspirerande och spännande för oss då det är ett nytt erbjudande för TECHNIA.  3. Starling projektet – som handlar om implementationen av 3DEXPERIENCE-plattformen på Scania, med Anders Malmberg, som en mycket bra talare.

CASE: Scanias implementationsarbete med 3DEXPERIENCE
PLM&ERP News har tidigare skrivit om detta case i en mycket uppmärksammad artikel på vår amerikanska systersajt, engineering.com.
Bakgrunden är att det förekommer en rad diskussioner i ingenjörskretsar och relaterad press om PLM och konceptets teoretiska möjligheter att göra livet lättare för människor i produktutveckling och produktrealisering. Men hur ser det ut i verkligheten i samband med en större förändring av PLM-system i en OEM-miljö? 
Det är utgångspunkten för Verdi Ogewells, PLM-redaktör och europakorrespondent för engineering.com, artikel om vad som händer hos lastbilstillverkaren Scania, som nu är i konceptfasen för introduktionen av Dassault Systemes 3DEXPERIENCE-plattform (3DX).
Ogewell har lyssnat på Volkswagen-ägda Scanias dåvarande PLM-chef, Anders Malmberg – han jobbar idag på telekomjätten Ericsson – som talar om hur man attackerar problemet med att rulla ut denna lösning (CATIA V6/ENOVIA) – The Starling Project – och om att få den att fungera tillsammans med den äldre CATIA V5-versionen och deras egenkonfiguration och regler på den proprietära dataplattformen OAS, etc. En utmaning av stora dimensioner med tanke på att det finns 16 000 anställda och partners i utvecklingsarbetet. Hur får man ihop detta på Scania efter 2017 års beslut att investera i Dassults 3DX/V6? Det är en utmanande resa, som inte blir mindre utmanande i skenet av Coronkrisens följder, väl värd att titta närmare på.
Missa inte att läsa hela artikeln på engineering.com – klicka på rubriken nedan:

TECHNIA Cloud, SOLIDWORKS och BIOVIA
Att jobba på distans med tillgänglighet på relevanta data och ett brett utbud av mjukvarustöd via molnetplattformen 3DX över bolagets eget TECHNIA Cloud är i dessa Covid-19-effekternas tidevarv ett utmärkt exempel på vad den svenska PLM-konsulten kan skapa i form av tillgänglighet och geografisk flexibilitet. TECHNIA har genom åren gjort många implementationer och vet vad driften av systemet kräver, vilket på den egna Cloud-plattformen manifesteras också med konsultens egna lösningar, som i fallet med t ex TVC (TECHNIA Value Components) i sig varit så bra att t o m DS själva är återförsäljare av dessa ”moduler”.

Gejer avslutade med att berätta om bolagets expansion under 2019-2020, då man bl a utökat sitt SOLIDWORKS-engagemang och blivit certifierad distributör av detta världens ledande kommersiella mainstream 3D-desktop CAD-program. Bolaget har också tagit upp BIOVIA-lösningen i portföljen, som är Dassaults hanteringsmiljö för att hjälpa företag att skapa  biologiska, kemiska och materiella innovationer.
– Man kan därmed inom t ex labmiljöer införa virtuella tester istället för fysiska, vilket kan spara en hel del tid och rationalisera en verksamhet som hittills ofta präglats av manuell hantering. 
Han tillade att man numera också organiserat sig i tre stycken ”Centers of Excellence”: Engineering, Manufacturing och Simulation.

TECHNIAs CTO, Johannes Storvik talar under rubriken, “Value driven implementation – How to choose the right problems to solve”, under PLMIF 2020.

PLM&ERP News ska under de kommande dagarna publicera de mest intressanta casen som ingår i PLMIF 2020.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title