Annons

Klart med Sandviks köp av amerikansk rörspecialist

Sandvik meddelade idag att köpet av det privatägda Summerill Tube Corporation, med huvudkontor i Pennsylvania, USA, som annonserades i december 2019, är klart.
Summerill Tube tillverkar avancerade rör och har sedan lång tid levererat sömlösa och svetsade rör, både rostfria och nickellegerade, till krävande industrier som flyg, transport och kemi.
− Jag är nöjd med förvärvet av Summerill då det ökar vår närvaro i USA och möjliggör en lönsam tillväxt, säger Göran Björkman, chef för Sandvik Materials Technology. Summerill Tube Corporation kommer att vara en del av affärsenheten Specialized inom divisionen Tube.

Michael Andersson, chef för divisionen Tube inom Sandvik Materials Technology, menar att köpet har en rad fördelar för det svenska bolaget.

Michael Andersson, chef för SMTs Tube-division.

− Det passar oss mycket bra eftersom förmågan att producera och sälja rostfria och nickelbaserade rör på den amerikanska marknaden är ett prioriterat område för oss. Det möjliggör ytterligare tillväxt på en attraktiv marknad, säger han.

Lite mer om det köpta bolaget
Under 2018 hade Summerill Tube Corporation intäkter om cirka 100 miljoner kronor och 45 anställda.
Parterna har enats om att inte offentliggöra köpeskillingen och man påpekar i en pressrelease att, ”affären har begränsad effekt på Sandviks vinst per aktie från start.”

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title