Annons

Kompakt robot från KUKA sprutlackerar både glas, metall, plast och trä

Robotutvecklaren KUKA och Dürr har tillsammans utvecklat ett robotsystem för automatisk sprutlackering av materialen glas, metall, plast och trä. – Precis som namnet ready2_spray säger är det bara att ansluta enheten till el och starta, säger Joacim Lorentsson, säljansvarig KUKA Nordic.

Behovet av helt automatiserad sprutlackering med hög kvalitet har generellt sett ökat inom industrin. Roboten – ready2_spray är ytterligare en lösning i serien ready2_ use och den representerar i hög grad en innovation för industriell sprutmålning.

Systemet levereras som en integrerad enhet. Den innehåller en kombination av högklassig teknik för automatisk applicering av lackfärg från Dürr och någon av de kompakta robotarna i KUKA:s serie KR Agilus. De matchande komponenterna från de två världsledande företagen är förstås testade tillsammans och fullt kompatibla.
– Det är en unik kombination som tidigare inte funnits på marknaden. ready2_spray är en utmärkt lösning för de flesta industriföretag som enkelt vill automatisera sprutlackering för att undvika manuellt arbete, säger,
Joacim Lorentsson.

Skräddarsys efter kundens behov. Behovet av helt automatiserad sprutlackering med hög kvalitet har generellt sett ökat inom industrin. Roboten – ready2_spray är ytterligare en lösning i serien ready2_ use och den representerar i hög grad en innovation för industriell sprutmålning.
Robotfamiljen KR Agilus innehåller mindre sexaxliga robotar och modell väljs utifrån den räckvidd som roboten behöver ha. Den integrerade lösningens kontrollskåp innehåller både rörelsekontrollen för roboten och processkontrollen för sprutmålningsapplikationen.
Teknologin i varje enskilt robotsystem skräddarsys för respective kunds behov och allt ställs i ordning hos Dürr innan leverans.
– Sedan går det snabbt att installera ready2_spray hos kunden. Lösningen garanterar en effektiv process med konstant hög kvalitet på färgfinishen.
ready2_spray fungerar både för applicering av lösningsmedelsbaserade lacker och för vattenbaserade en- och tvåkomponentsfärger. Systemet kan utrustas med anpassade doseringspumpar, tryckregulatorer och anordningar för färgbyten.
Det nya sprutmålningssystemet är dessutom fullt förberett för Industri 4.0.

 

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title