Annons

KONSULTERNA: Energijätten E.ON satar på Wipro för modernisering av infrastruktur och digitalisering

Det är ingen liten fisk Wipro ”fått på kroken”. E.ON är en internationell storkoncern som har sin huvudsakliga verksamhet inom nät för energidistribution och, som hävdar, ”smarta kundlösningar.”
Som ett av Europas större energibolag har den tyska energiganten givetvis en avgörande roll som aktör i skapandet av en ren, digital och decentraliserad energisektor.
I dagsläget har bolaget flr än 75 000 anställda och omkring 50 miljoner kunder köper el, gas, digitala produkter eller -tjänster för elektrisk mobilitet och klimatskydd från E.ON.

Molnlösning baserad på AI
Hur ser Wirpos roll i detta ut? Den indiska konsulten uppger att, ”man kommer att samarbeta med E.ON för att minska miljöpåverkan från deras datacenter, effektivisera infrastrukturen och öka flexibiliteten i verksamheten genom att förse E.ON med en integrerad vy för styrning och övervakning av alla datacenter relaterade tjänster. Wipros förbrukningsbaserade hybrida molnlösning bland annat baserad på AI kommer att hjälpa E.ON att optimera sitt arbetsflöde och förbättra kundupplevelsen genom ökad effektivitet och flexibilitet.”

– Vi är glada över få bli E.ONs strategiska partner for transformation och vi ser fram emot att stödja den digitala resan. Vår strategi med en hybrid molnlösning som bygger på AI kommer att ge kraft åt E.ON:s vision om att konsekvent leverera smarta och kundanpassade energilösningar, säger, N.S. Bala, chef och globalt ansvarig för energi-, naturresurs- och konstruktionsområdena på Wipro.

Operationell effektivitet allt viktigare
Han tillägger att i en snabbt föränderlig värld ifråga om energiomställning och -konsumtion, har operationell flexibilitet för bättre effektivitet och resultatuppfyllelse blivit ett strategiskt avgörande behov för verksamheter.
– Wipros djupa kompetens inom energisektorn, erfarenhet av ny och kommande teknik, samt våra erfarenheter från globalt arbete både för och tillsammans med för några av de största aktörerna gör oss väl lämpade att genomföra detta strategiskt viktiga åtagande för E.ON, summerar N.S. Bala.

Wipro har mer än 175 000 medarbetare och kunder på sex kontinenter.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title