Annons

KONSULTERNA HiQ skapar unik VR-upplevelse åt VOLVO CARS

IT- och teknikkonsulten HiQ har tagit fram en Virtual Reality-lösning åt Volvo Cars, som visar vad säkerhetssystemen kan betyda i personbilskontexten. – Jag vågar säga att det här är en av de bästa VR-upplevelserna som någonsin implementerats, säger Patrik Sahlsten, VP på HiQ Göteborg. 

Säkerhet är som alla vet Volvo Cars adelsmärke och det är inga tillfälligheter att det i en Volvo ingår flera tekniskt avancerade funktioner för att öka denna. Utmaningen har varit att få konsumenterna att inse den stora fördelen med, till exempel, autobroms vid skymd sikt i stadstrafik eller en automatisk undanmanöver vid ett möte med en älg.

UNDANMANÖVER VID MÖTE MED EN ÄLG. HiQs VR-lösning visar hela sekvensen på ett pedagogiskt sätt som gör att konsumenter bättre kan ta till sig värdet av säkerhetslösningarna.

Visar hur man kan använda VR i industrin. Att få uppleva dessa två scenarion har HiQ nu förverkligat med hjälp av Virtual Reality-tekniken.
– Vi visar något som inte har gått att visa tidigare, och vi hoppas att fler förstår värdet med säkerhetssystemen efter den här upplevelsen. Samtidigt så visar vi hur man kan använda VR inom industrin, att det inte bara är något spelbranschen håller på med.  Det finns mängder av andra områden där VR verkligen tillför nytta, säger Patrik Sahlsten.

VR-upplevelsen är ett samarbetsprojekt där HiQ har skapat den virtuella upplevelsen som fokuserar på Volvos kärnvärde säkerhet.
– Med den nya tekniken ges det en möjlighet att kunna förstå vad säkerhetssystemen faktiskt gör, säger Patrik Sahlsten.

Unik fördjupning. VR-upplevelsen lanserades i samband med öppningen av Volvo Studio i Milano och kommer att finnas tillgänglig hos utvalda Volvo showrooms.
– Vad som är nytt och unikt är fördjupningen. VR-lösningen gör så att folk får komma väldigt nära en olycka och själv få uppleva hur bilen agerar när vissa saker pågår omkring den, säger Patrik Sahlsten.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title