Annons

KONSULTERNA: Knightec hänger på industriboom i norr – vill ha 150 nya medarbetare

Knightecs tjänster inom produktutveckling där industriell expertis samverkar med specialister inom digitalisering och användarupplevelser efterfrågas i allt större utsträckning.
– Numera jobbar majoriteten av våra medarbetare med innovation och ungefär hälften här i norr är involverade i uppdrag mot kunder i olika branscher över hela Sverige, säger Lindberg.

11 KONTOR OCH 800 MEDARBETARE
Sedan starten har arbetssättet utvecklats och en stor del av projekten utförs i team från egna lokaler eller på distans. Knightecs huvudkontor ligger fortfarande i Örnsköldsvik och runt om i Sverige har företaget ytterligare 11 kontor med drygt 800 medarbetare. Fokus ligger inom produktutveckling, kvalitet, digitalisering, säkerhet och design. På norrlandskontoren har man utvecklat expertis inom Machine Vision, digitalisering, Software as a Medical Device (SaMD) och Cloud-lösningar där partnerskapen med AWS och Azure är uppskattade. Några kunder har till och med anlitat Knightec till att driva deras forskning och utveckling. Kunderna utgörs av både lokala och globala företag, verksamma inom bland annat fordon, medicinteknik, telekom och offentlig sektor.
-Vi försöker hitta arbetssätt som stärker våra kunder och medarbetare samtidigt. Att låta en junior och senior medarbetare jobba nära eller arbeta med större teamåtaganden eller som rådgivare med ett flertal kollegor som stöd gynnar alla inblandade, berättar Anette Meijer, regionchef inom affärsområdet Quality & Management North.

Knightec växer snabbt och räknar med att ha många tomma stolar att fylla de två närmast kommande åren.

TEAM MED OLIKA FÖRMÅGOR
Medarbetarnas kompetens, erfarenhet och väl etablerade arbetssätt tilltalar många kunder. Framgången ligger i att medarbetarna delar kunskap om kunden och sätter samman team med olika förmågor och expertis. Ett kundorienterat arbetssätt där hänsyn tas till kundens kund har gett bra resultat och skapar goda förutsättningar att utveckla långsiktiga partnerskap.
– Det är väldigt intressant att höra när våra medarbetare funderar på hur kundens kund, användaren, kommer uppfatta de tjänster vi utvecklar. Det är ju där det faktiska värdet skapas, hos slutanvändare, säger Thomas Rex, regionchef inom affärsområdet Dewire North.

INNOVATIONSPARTNER
Den senaste tidens tillväxten i norra Sverige stärker möjligheten att fungera som en innovationspartner för fler kunder eftersom samarbetet inom Knightec är väl utvecklat och en del av Knightecs expansionsstrategi.
-Vi befinner oss just nu i en intressant omställning där våra medarbetare stöttar både internationella kunder och lokala i deras transformation samtidigt som de kan kombinera det bästa av två världar – ett utvecklande arbete i teknikens framkant samt närhet till naturen och ett prisvärt boende, säger Stellan Robertsson, t f regionchef för affärsområdet Technology North.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title