Annons

KONSULTERNA: Rejlers köper norska KANtech och stärker sig på järnvägssidan

KANtech är känt för sin specialkompetens inom järnvägsteknik och större järnvägsprojekt. Bolaget erbjuder projekt- och byggledning samt ingenjörsledning och järnvägsteknisk rådgivning. KANtech grundades 2006, har kontor i Oslo och sysselsätter sju medarbetare samt har ett nätverk av underkonsulter. Bane NOR är bolagets största kund och KANtech har haft ledande roller i flera större järnvägsprojekt genom åren.
– Förvärvet av KANtech ger Rejlers Norge en stark position på järnvägsmarknaden med möjlighet till betydande tillväxt under de kommande åren, säger Petter Arnesen, VD på Rejlers i Norge.

STARKARE INFRASTRUKTURVERKSAMHET
– Vi ser fram emot att tillsammans med Rejlers skapa en starkare infrastrukturverksamhet. Rejlers har den kompetens och de resurser vi behöver för att stödja en större expansion av verksamheten, kommenterar Martin Algrøy, VD för KANtech.
Rejlers är nu inte bara stora i Norge, utan är också en av Nordens ledande teknikkonsulter. Man har 2400 experter och medarbetare med spetskompetens inom områden som energi, industri, infrastruktur och fastigheter. Bolaget är f ö också verksamt i Förenade Arabemiraten.
År 2019 omsatte Rejlers 2,6 miljarder kronor och B-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

Övertagandet av KANtech sker från och med den 1 januari 2021.
Med förvärvet etablerar Rejlers sig inom infrastrukturområdet i Norge. Uppbyggnaden av det nya affärsområdet sker i nära samarbete med Rejlers svenska affärsområde för järnväg, som består av cirka 80 medarbetare och ingår i divisionen ”Industry & Infrastructure”.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title