Annons

KONSULTERNA: Rejlers köper ”tillbaka” Helenius Ingenjörsbyrå för upp till 200 miljoner

Helenius Förvärvet stärker alltså upp Rejlers med placering inom divisionen Buildings. Särskilt då med avseende på VVS, miljö, energi och projektledning och kommer att göra Rejlers ännu mer konkurrenskraftiga på marknaden, i synnerhet vad avser större projektåtaganden.

KONTOR I STOCKHOLM OCH UPPSALA
Helenius, grundat 1965, har kontor i Stockholm och Uppsala. Bolaget erbjuder tjänster inom miljö, VVS och energi och är särskilt välrenommerade för sin spetskompetens inom VVS och projektledning. Bolaget har varit delaktigt i ett antal välkända projekt, såsom Slussen, Biomedicum och Celsius-projektet samt NAV som är ett relativt nytt projekt där ett nytt akutsjukhus i Västerås ska byggas.
Förvärvet av Helenius innebär att divisionen Buildings inom Rejlers Sverige går från en förväntad omsättning på 360 miljoner till 460 miljoner på årsbasis.

STÄRKER MARKNADSPOSITIONEN
För Rejlers är det strategiskt viktigt att vara och förbli en av landets främsta teknikkonsulter inom bygg- och fastighetsbranschen – en marknad under snabb framdrift mot att utveckla det svenska fastighetsbeståndet hållbart med fokus på energieffektivitet och digitalisering. Med Helenius stärker Rejlers Buildings sin marknadsposition väsentligen och erbjudandet till kunderna blir betydligt mer komplett med både bred och djup expertis inom el, VVS-, miljö-, energi- och projektledning. Rejlers blir en starkare helhetsleverantör på marknaden i och med förvärvet av Helenius.
– Det känns naturligt och rätt att bli en del av Rejlers. Vi känner varandra väl och arbetar bra tillsammans och som en del av Rejlers kan vi erbjuda våra kunder ett bredare utbud av tjänster och våra anställda många nya spännande utmaningar, säger Arne Wallström, VD i Helenius Ingenjörsbyrå.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title