Annons

KONSULTERNA – Rejlers på ny köprond: Förvärvar HydroTerra Ingenjörer

Rejlers har varit mycket aktiva under det senaste året med flera intressanta köp för att stärka specifika områden i bolagets utbud. I december förra året förvärvades svenska teknikkonsulten Geosigma Holding – känt för sin ledande kompetens inom berg, hydrogeologi och förorenad mark – för 172 miljoner kronor kontant. Bara ett par veckor senare köptes det norska teknikkonsultföretaget KANtech, som är specialiserat på järnvägsteknik. Så sent som i januari förvärvades dessutom C3 Konsult (C3K), specialiserat på försvars- och säkerhetsbranschen.

– Genom förvärvet av HydroTerra får Rejlers en utmärkt plattform för tillväxt inom vattenkraftsegmentet, säger Sara Kimell.

KOMPETENTA INOM VATTENBYGGNAD
Och nu är det alltså dags igen. Med HydroTerra får man ett företag som har vuxit ut till en erkänt kompetent och etablerad aktör sedan bolaget grundades för 25 år sedan. Bolaget erbjuder tekniska tjänster inom vattenbyggnad, dammsäkerhet och anläggningsteknik. Kunderna är primärt de stora och medelstora kraftbolagen i Sverige.
– Vi har sedan länge ett väl fungerande samarbete med Rejlers och ser fram emot att bli en del av bolaget och en innovativ och lärande företagskultur. Samgåendet gör det möjligt för oss att ytterligare utveckla vår verksamhet och samtidigt växa med ny kompetens och nya medarbetare, säger Finn Midböe på HydroTerra Ingenjörer AB.
Övertagandet av HydroTerra Ingenjörer AB äger rum 1 april 2021.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title