Annons

KONSULTERNA: Semcon blir ny partner till Sandvik SRP inom digital produktinformation

En av IT- och teknikkonsulten Semcons starkaste distanser handlar om teknikinformation, vilket kan ses som en bakgrund till dagens besked om att man har inlett ett flerårigt partnerskap med Sandviks-divisionen Stationary Crushing & Screening. In om denna division arbetar man med att ta fram maskiner för stenkrossning, siktning och matning
Avtalet innebär att Semcon kommer att ta ett helhetsansvar för produktionen av digital produktinformation och utbildningar.
Bakgrunden mer specifikt är att Sandvik SRP och Semcon redan sedan tidigare har arbetat med att identifiera hur företagets produktinformation och utbildningar kan digitaliseras. När det nu är dags att påbörja genomförandet har Sandvik SRP valt Semcon som partner.
– Sandvik SRP tillverkar komplexa maskiner och prioriterar digitalisering av produktinformation och utbildningar för att skapa konkurrensfördelar, samtidigt som det inte är en del i deras kärnverksamhet. Vi är väldigt glada över att få förtroendet att utveckla detta tillsammans med Sandvik SRP, säger David Sondén, Sverigechef på affärsområdet Product Information på Semcon.

Inom Sandvik SRPs division Stationary Crushing & Screening tillverkas alltså maskiner för stenkrossning, siktning och matning. Det är stora och komplexa maskiner som kräver mycket teknisk information och utbildning för att kunna användas och underhållas både korrekt, optimalt och hållbart. Genom digitala lösningar kommer Sandvik SRP:s kunder och servicetekniker snabbare få den information de behöver i sitt dagliga jobb. Det skapar förutsättningar för högre effektivitet, minskat behov av support och därmed förbättrad ”uptime”.
– Vi har valt Semcon som leverantör och samarbetspartner för produktinformation. Utöver den tekniska kompetensen så handlar produktinformation om helhetssyn, samarbetsförmåga och pedagogik och Semcon uppfyller allt detta, säger Martina Javerand, Technical support manager inom Sandvik SRP (Crushing & Screening).

David Sondén, Sverigechef på affärsområdet Product Information på Semcon.

Avtalet började gälla 1 januari 2023. Semcon bidrar med bland annat tekniska skribenter och experter inom digitalt lärande.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title