Annons

KONSULTERNA: Semcon har gjort årets varumärkesresa under 2017

Teknik- och IT-konsulten Semcon tilldelas utmärkelsen Årets Varumärkesresa 2017. Priset ges till det företag i Sverige som genomfört den mest lyckade varumärkesförflyttningen under förra året. Såväl nytänkande, genomförande som effekt utvärderas.  
– Otroligt roligt! Det är ett enormt jobb som har gjorts av ett fantastiskt team i ett framåtriktat företag. Känns väldigt kul och hedrande att det uppmärksammas. Speciellt i konkurrens med så många andra lysande nominerade, säger Per Nilsson, kommunikations- och marknadschef på Semcon.

Det är Marknadsföreningen i Stockholm som står bakom priset och har med hjälp av en jury bestående av några av landets främsta kommunikationsexperter utsett vinnarna. Priset delades ut på Fotografiska muséet i Stockholm den 25 januari. Motiveringen lyder:

”I en lågintresse- och traditionstyngd bransch har detta bolag visat att allt är möjligt om man bara vågar söka rätt insikter och tro på förändring. Att skapa allmänintresse för en affär som inte riktar sig till konsument eller har en fysisk produkt, ses som en omöjlighet för många. Genom att förflytta fokus från teknik till människan, skrota kommunikation som inte ger effekt och fokusera på PR, sociala medier och de egna medarbetarna, har bolaget gjort det omöjliga möjligt och på kort tid och med små medel givit varumärket vingar långt utanför nations- och branschgränserna”.

Marknadsföreningen i Stockholm har sedan 2006 utsett Årets Marknadschef och nytt för i år är utmärkelsen Årets varumärkesresa. Utöver Semcon var företagen Dometic, Fonus och Hemtex nominerade.
När det gäller Semcon har ett genomgående varumärkesarbete har genomförts i syfte att öka kännedomen och intresset för Semcon. Innehållet innefattar bland annat en ny positionering, varumärkesplattform, visuell identitet och kommunikationsstrategi. Allt genomsyras av att alltid utgå från slutanvändarens behov och beteenden – först människan, sedan tekniken.
Semcons marknadsavdelning består av:
Ida Borenstein, Christian Borg, Maria Cederfont, Emma Groth, Emil Gustafsson Ryderup, Sofia Lindqvist, Linda Nilsson, Per Nilsson, Erika Rogbrant och Therese Scander.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title