Annons

Kan kontrolleras via mobilapp: ABBs nya digitala tjänst för malning av malm

ABB Ability Predictive Maintenance för malning ger enkel åtkomst till GMD-systemparametrar och möjliggör visualisering av prestanda med hänsyn till tidigare aktivitet och realtidsdata och bedömer framtida underhållskrav. Det syftar till att förlänga livslängden för malningsanläggningar genom bättre användning av resurser och att stödja non-stop drift och att undvika oförutsedda stillestånd.

UNDERLÄTTAR STÖRRE DATAINSAMLING
Bolaget hävdar i pressmaterialet att lösningen underlättar större datainsamling. Data per gruva ökas och analyser och trender definieras mer tillförlitligt. Lösningen erbjuder också en ny användarupplevelse med helt anpassningsbara instrumentpaneler, larm och händelser, alla tillgängliga på mobilappen.
GMD är den föredragna malningslösningen vid gruvor som kännetecknas av produktion med högre kapacitet i kombination med låga malmhalter. Genom att eliminera bultade mekaniska komponenter som ringväxlar, kugghjul, kopplingar och växellådor, erbjuder GMD malmproducenter mycket god tillgänglighet, effektivitet och hållbarhet, samtidigt som de minskar OPEX.
– En växellös kvarndrift är en stor investering och dess tillgänglighet är avgörande för processen, säger Angeles Fernandez, global produktchef för Grinding Service inom gruvdrift på ABB, och tillägger: ”Oplanerade avstängningar och systemfel kan leda till betydande produktionsförluster.”

Den nya Grinding Connect-appen innebär att man kan kontrollera att GMD fungerar via din telefon eller surfplatta.

KONTROLL AV GMD VIA MOBILEN
Fernandez konstaterar vidare att lösningen är en toppmodern tjänst för att analysera systemdata, bedöma utrustningens nuvarande tillstånd och tillämpa prediktiva metoder.
– Den nya versionen är unik på marknaden och den nya Grinding Connect-appen innebär att du kan kontrollera att din GMD fungerar via din telefon eller surfplatta – den är lika bekant som de många personliga appar vi använder för att övervaka vår hälsa, komma ikapp med nyheterna, eller kollar på hemmet eller barnen, säger han.

Slutligen lite kuriosa: världens första växellösa kvarndrift levererades av ABB 1969 och är fortfarande i drift. Sedan dess har ABB sålt mer än 150 enheter i 23 länder och har för närvarande över 50 procents marknadsandel.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title