Annons

KÖPET SOM LYFTER Sandvik inom avancerad rörteknik på vätgassidan

Göran Björkman, SMT-VD.

Men idag gäller det alltså vad som kan komma ut av kombinationen Sandvik Materials Technology och Gerling. Inte minst intressant i detta är att man kommer att öka möjligheterna på marknaden för vätgastankstationer genom att addera ingenjörskunnande och kapacitet av toppsnitt. Det kommer också, menar man i pressmaterialet att, ”påskynda den globala expansionen av den gemensamt utvecklade lösningen för mobila slangbehållare till nya marknader.”

DRAR NYTTA AV ENERGIOMSTÄLLNING
Den här lösningen ger användarna en flexibel och digitalt uppkopplad plattform, som stödjer etableringen av vätgastankstationer. Genom att utnyttja de kapaciteterna inom rörtillverkningsteknologin hos Gerling tillsammans med den medicinska produktportföljen inom SMT, ”kommer en stark position att erhållas inom högprecisionsslangar för medicinska applikationer,” noterar man.
– Vi kommer att ta positioner där vi kan dra nytta av energiomställningen mot fler förnybara energikällor. Köpet av Gerling ger oss möjligheter att accelerera tillväxten inom innovativa vätgaslösningar. Vi har redan ett framgångsrikt partnerskap med Gerling och vi kommer att fortsätta att lösa kritiska industriutmaningar tillsammans”, säger Göran Björkman, VD för Sandvik Materials Technology.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title