Annons

KUKA lanserar ny robotserie i vikthanteringsområdet 30-70 kilo

Robot- och automatiseringspecialisten KUKA lanserar en ny produktserie. KR IONTEC, som är efterföljaren till KR 60-3, och som man menar, ”sätter en ny standard för flexibilitet. Den har utvecklats för användning inom både klassiska och digitala produktionsmiljöer och utmärker sig framför för allt för sitt stora arbetsområde – det bästa i sin klass.”

KR IONTEC kan användas i alla monteringslägen – på golvet, på väggen eller snedmonterad. Även möjligheten att justera om bärlasten från 30 upp till 70 kilo i monterat tillstånd gör roboten extremt flexibel. Med en räckvidd på upp till 3 100 mm har nya KR IONTEC dessutom det största arbetsområdet i sin klass. Den långa räckvidden, förmågan att arbeta mycket nära själva roboten och det ökade arbetsområdet nedanför roboten gör att den utnyttjar sitt arbetsområde på ett optimalt sätt.

Kompaktare robotceller
Robotens minskade utrymmesbehov, med 30 procent mindre uppställningsyta och 10 procent färre störande konturer, innebär att robotcellerna kan göras ännu mer kompakta.
Kraftfull, smidig och flexibel – och redo för framtidens digitala produktionsmiljöer:
– Med nya KR IONTEC levererar vi exakt det som marknaden förväntar sig av en robot inom denna hanteringsvikt. Med råge, säger Joacim Lorentsson, försäljningschef på KUKA Nordic.

Bra TCO-värden
KR IONTEC har det lägsta underhållsbehovet i sin klass. Underhållskostnaderna sänks bland annat av att roboten kräver färre reservdelar och att oljebyte i genomsnitt endast krävs vid intervall på 20 000 drifttimmar. Den minskade energiförbrukningen till följd av den förbättrade drivtekniken och robotens reducerade egenvikt sänker också de löpande kostnaderna.
KUKA pekar i sitt material vidare på att, ”KR IONTEC har enastående låga totala ägandekostnader och hög livscykeleffektivitet. Den tekniska tillgängligheten ligger över 99 procent och medeltiden mellan fel är ca 400 000 drifttimmar.”

Framtidens produktionsmiljöer
KR IONTEC är klar att användas i både klassiska och digitala produktionsmiljöer och är utrustad med olika rörelselägen. Med dessa programvarutillägg kan roboten på ett flexibelt sätt anpassas till olika produktionsprocesser med en enkel knapptryckning: I Performance Mode arbetar roboten som standard med hög prestanda, dynamik och effektivitet. I Path Mode möjliggörs exakt bankörning i alla hastigheter med absolut noggrannhet och precision. Dynamic Mode kan användas för att minimera cykeltiderna.
KR IONTEC kan beställas sedan januari 2020. De första modellerna är planerade att levereras i april.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title