Annons

Läkemedelsjätte optimerar underhåll med Infor EAM och DIGITALA TVILLINGAR

Ordern från Bayer är av signifikant betydelse. Bayer Consumer Health och Bayer Pharmaceuticals är en storaktör på sina områden och producerar receptfria läkemedel för 55 länder i sin anläggning i Bitterfeld. Bland de mer kända varumärkena återfinns Aspirin i alla doseringsformer och blodförtunningsmedlet Xarelto. Produktionsprocesserna följer GMP-riktlinjerna. Att tillverkningsprocessen alltid rullar har högsta prioritet.

INTEGRERAS MED BAYERS BEFINTLIGA ERP-SYSTEM
Infors EAM-lösning kommer att integreras med Bayers befintliga affärssystem, så att medarbetarna ska kunna hantera livscykeln för all tillverkningsutrustning. Skulle något avvika från normal drift, kommer systemet att flagga i realtid för förebyggande underhåll, vilket undviker haverier och minskar kostnaderna på ett hållbart sätt. Felaktiga komponenter kan snabbt identifieras genom att skapa digitala tvillingar i 3D. Efter att ha beställt nödvändiga reservdelar erhålls en exakt digital hjälpprocess för demontering av defekta delar och installation av nya. Underleverantörer kommer också att anslutas till den digitala processen via en mobil lösning för inspelning, dokumentation och avskrivning av underhålls-, reparations-, rengörings- eller inspektionsaktiviteter.

– Marknadstakten ökar markant inom alla sektorer och det kommer naturligen att öka kraven på effektiv produktion och tillhörande IT-infrastruktur i varje företag, säger Johan Made (bilden t v), chef Norra, Västra och Östra Europa på Infor. Genom att använda Infor EAM önskar Bayer Bitterfeld att kunna dra nytta av ökad transparens, kontroll och förbättrat beslutsfattande i produktionen. Som ett resultat är företaget väl rustat för att förbättra prestanda och effektivitet på sina produktionsenheter.

ÖKAD TILLGÄNGLIGHET
Flera skäl fanns till att implementera ett nytt underhållssystem (EAM): 
För det första ville Bayer öka tillgängligheten för produktionsanläggningar och maskiner och minska service- och åtgärdstiderna. 
För det andra kommer en uppdaterad EAM-lösning att göra det möjligt att förutsäga underhållet bättre och bidra till att sänka kostnaderna.

Genom att använda Infors EAM-lösning förväntar sig Bayer att ha ett innovativt verktyg för att förbättra prestanda i produktionen och därmed framgångsrikt bemästra nya utmaningar.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title