Annons

Magnetiskt leviterade AGVer: ABB köper in sig i innovativ tillverkningsteknik

ABB samarbetar sålunda med PMI i Kanada för att med den spännande levitationstreknologin kunna utöka sitt erbjudande inom maskinautomation. PMIs teknik för magnetisk levitation ska integreras i företagets portfölj hos divisionen Machine Automation, liktydigt med B&R.
Detta har en rad positiva effekter och kommer tveklöst att snabba upp övergången från en strikt linjär produktion till en öppen, adaptiv tillverkning.
Först inom ABBs kundsfär att få tillgång till tekniken blir B&R-kunderna, som kommer att få full stöttning i övergången till den mycket flexibla och exakta tillverkning som är PMIs svar på den fundamentala övergången till ”Batch Size One Production” och kortare produktlivscykler.

GLOBAL LEDARE INOM MAGNETISK LEVITATION
PMI, som grundades 2017 som startup-företag, är baserat i Vancouver i Kanada. Företaget är global ledare inom magnetiskt leviterade planarmotorer och smarta robottransportsystem. PMIs intelligenta skyttelteknik har integrerats i B&Rs portfölj och lanserades idag under produktnamnet ACOPOS 6D.
Den kommer att erbjuda ABB-kunder den största flexibiliteten inom tillverkning, montering och paketering, hävdar Sami Atiya.
ACOPOS 6D är ett skenfritt produkttransportsystem med intelligenta skyttlar som rör sig fristående mellan olika stationer utan att vara bundna vid ett fast, sekventiellt produktionsflöde. ACOPOS 6D-skyttlarna är kontaktlösa, tysta och exakta och glider fritt ovanpå en yta. De accelererar och manövrerar i alla riktningar med sex graders spelrum – de kan till och med röra sig vertikalt på väggar.
Utan mekanisk friktion eller resulterande föroreningar lämpar sig tekniken särskilt bra med de snabba omläggningar i tillverkningen som påskyndats av den pågående pandemin och behovet av en steril miljö i industrier som på grund av detta snabbar upp sin automatisering, exempelvis livsmedel, sjukvård och läkemedel.

Med ACOPOS 6D tänjer ABBi än en gång de teknologiska gränserna.

TÄNK DIG MAGNETISKT LEVITERADE AGVer
På liknande sätt som automatiskt styrda fordonssystem (AGV:er) kan kunderna dra nytta av rörelsefriheten hos artiklar som bärs inuti eller mellan flera olika maskiner. Med ACOPOS 6D kan maskinerna simultant tillverka olika produktvarianter eller till och med helt olika produkter. Varje skyttel kan navigera sin egen väg genom produktionsprocessen mitt bland en svärm av andra skyttlar och ta sin egen produkt längs en unik väg till de stationer den matar för anpassad produktion.
– Med ACOPOS 6D tänjer vi än en gång de teknologiska gränserna genom att dra nytta av vårt starka partnernätverk. ACOPOS 6D ger oöverträffad flexibilitet för många olika typer av industrier, och sektorer som hälsovård och läkemedel kan dra nytta av våra flexibla tillverkningslösningar, säger Sami Atiya, och fortsätter:
– Genom vårt samarbete kompletterar vi vår branschledande robot- och maskinautomationsportfölj och främjar vår position som det enda företaget som erbjuder maskintillverkare och industrikunder hela utbudet av integrerade hårdvaru- och programvarulösningar från en enda källa.

STARTUP-TEKNIK SOM KAN REVOLUTIONERA
Xiaodong Lu, chef för och en av grundarna av PMI, konstaterar att man genom samarbetet med ABB kan vidareutveckla sin teknik och revolutionera den industriella tillverkningen.
– Vår teknik fungerar smidigt med ABB:s maskinautomationslösningar så att kunderna kan dra nytta av oöverträffad flexibilitet, precision och intelligens. Vi är glada att kunna fortsätta vår tekniska framgångssaga tillsammans med ABBs globala närvaro och domänkunnande.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title