Annons

Mercedes-Benz gör som SCANIA: utvecklar system för central depåladdning av ellastbilar med EVBox

Den tyska lastbilstillverkaren har utvecklat ett holistiskt ekosystem under namnet eConsulting — som omfattar konsult- och infrastrukturtjänster — för att sätta rätt kurs för optimal användning och integration av elektrifieringsprocesser för fordonsflottor för sina kunder. Det är i denna kontext beskedet om partnerskapet med ENGIE och EVBox Group från Mercedes-Benz Trucks ska ses.
Nu är detta samarbete inte allmänt unikt, svensk-tyska Scania signerade i slutet av förra året ett liknande avtal med EVBox och ENGIE för både ellastbilar och -bussar. EVBox och ENGIE tecknade då ett partnerskap på fyra år med Scania. Samarbetet fokuserar på både lastbilar och bussapplikationer och på att tillhandahålla kompletta laddningslösningar till Scanias kunder. Lösningarna skräddarsys för verkliga fordonshanteringsbehov, elektrifierade tunga fordon, smart laddningsinfrastruktur, service och underhåll, grön energiförsörjning samt finansiering.

Även Scania har ett samarbete med EVBox.

”REVOLUTIONERAR LADDNINGEN AV ELDRIVNA LASTBILAR”
Men som sagt – nu gör alltså Mercedes-Benz Trucks att man gör något liknande. Produkterna och tjänsterna från EVBox och ENGIE har också testats utförligt av Mercedes-Benz Trucks för att säkerställa driftskompatibilitet.
Laddstationerna har också testats med alla nuvarande och planerade eldrivna kommersiella fordon från Mercedes-Benz Trucks, som den eldrivna lastbilen eActros, som kommer att få sin världspremiär som serietillverkat fordon under 2021.
Dessutom har man genomfört ett flertal framgångsrika kompatibilitetstester med Mercedes-Benz Trucks system för laddhantering.

STARKA PARTNERS FÖR LADDINFRASTRUKTUR
Baserat på diskussioner mellan Mercedes-Benz och olika transportföretag står det klart att frågorna om laddinfrastruktur är av stor betydelse för operatörer av fordonsflottor. Det är i detta sammanhang eConsulting-teamet från Mercedes-Benz Trucks utarbetat en realistisk och meningsfull användarprofil för eldrivna lastbilar för respektive kund på grundval av befintliga rutter. EVBox och ENGIE kommer in i bilden för att analysera kundernas behov och utveckla lämplig infrastruktur och energiförsörjning, inklusive intelligenta laddlösningar (hårdvara). Båda partnerna kommer att hjälpa till att stödja underhållet av laddstationerna, samt erbjuda konsulttjänster och teknisk DC-utbildning.

Kristof Vereenooghe, CEO för EVBox, en av de ledande globala tillverkarna av laddstationer för elfordon och tillhörande programvara, sa under 2018 att att bolaget förbinder sig att ha minst 1 miljon EV-laddningsportar utplacerade globalt fram till 2025.

– Med över tio års erfarenhet av att erbjuda integrerade laddlösningar för elbilar vet vi hur viktigt det är med tydliga riktlinjer, tillförlitliga produkter och utmärkt service i varje skede av kundresan. Elektrifiering av fordonsflottan kommer att spela en viktig roll för att uppfylla CO2-målen, särskilt eftersom transporterna står för nästan en fjärdedel av Europas växthusgasutsläpp. Därför ser jag fram emot att inleda detta partnerskap med Mercedes-Benz Trucks och ENGIE. Med vår expertis kommer EVBox att stödja Mercedes-Benz kunder genom att leverera skalbara och intelligenta laddlösningar för att hjälpa till att etablera hållbara transporter i hela Europa, summerar Kristof Vereenooghe, VD för EVBox Group, saken.

EMOBILITET TILLGÄNGLIG FÖR ALLA
Om EVBox Group ska konstateras att det är ett relativt färskt företag. Bolaget grundades 2010 med siktet inställt på att bygga en hållbar framtid genom att tillhandahålla flexibla och skalbara laddlösningar för elfordon. Med sin omfattande portfölj av kommersiella och, som man beskruver det, ”ultrasnabba EVBox-laddstationer, samt skalbar programvara för laddhantering, utvecklad av Everon, säkerställer EVBox Group att e-mobilitet är tillgänglig för alla.”

ENGIE är en global aktör inom energi och tjänster relaterat till låga koldioxidutsläpp. Tillsammans med sina 170 000 anställda, kunder, partners och intressenter har de åtagit sig att påskynda övergången till en koldioxidneutral värld genom minskad energiförbrukning och mer miljövänliga lösningar.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title