Annons

MES & MOM/styrsystemteknik: ABB tar hem MOM-order från ståljätten ArcelorMittals franska fabrik

ABB meddelade idag att man fått en order på sitt Manufacturing Operations Management-system (MOM4Metals) till kallvalsverket vid indiska stålgigantens, ArcelorMittal, franska fabrik i Contrisson. Den franska rörelsen är ledande inom området stålplåtsbeklädnader till alla typer av byggnader och tanken är att ABBs lösningar ska bidra till att ge stöd till innovativa lösningar baserade på kolfritt och hållbart stål. Med den svensk-schweiziska verkstadsjättens teknologi ska stålproducenten, ”ta produktiviteten till en ny nivå, förbättra kvalitet och prestanda,” skriver ABB i en pressrelease.
ABBs MOM4Metals-produkt inom Ability-famlijen och är baserad på exakt dataanalys och har kapacitet att förbättra informationsdelning, produktionsplanering, utförande, rapportering, tillgångsövervakning och optimering av driftprestanda. Den är designad för och används i olika metallproduktionsprocesser från valsverk till processlinjer och ger tydliga fördelar jämfört med generiska industriagnostiska MES-plattformar, hävdar Frederik Esterhuizen, Global Business Line Manager för metaller på ABB.
- Genom diskussioner med kunden har vi kunnat utnyttja vår djupa metallexpertis för att förfina ABB-lösningen för att möta deras behov. ABB:s lösningar gör det möjligt för kallvalsverk att förbättra och bibehålla prestanda och uppfylla kvalitetskrav vad gäller tjocklekstoleranser, planhet och ytegenskaper via exakt processtyrning och hantering av utrustningens livscykel, säger han.

ABB kommer att modernisera teknologin för Roll-Gap Control (RGC) och Automatic Gauge Control (AGC) på ArcelorMittals Contrisson-fabrik.

Enligt kontraktet ska ABB implementera lösningar speciellt utformade för metallbearbetning vid kallvalsverket i Contrisson. Detta som en del av ett moderniseringsprojekt.

Lösningarna, som inkluderar ABB Ability Manufacturing Operations Management för metaller (MOM4Metals), Roll-Gap (RGC) och Automatic Gauge Control (AGC), kommer att hjälpa denna världens största stålproducent att ta produktiviteten till en ny nivå, förbättra kvalitet och prestanda.

Minskar tjockleksavvikelser
De avancerade RGC- och AGC-tekniker det talas om ovan används för att minska tjockleksavvikelser och längd utanför spårvidden.
Projektet beräknas vara klart under första kvartalet 2024.
– ABB kommer att ta med en kombinerad MOM4Metals och RGC/AGC automationslösning specifik för metallbearbetning till vårt moderniseringsprojekt på Contrisson, säger Frédéric Geoffroy, ansvarig för process- och automationsavdelningen på ArcelorMittal Construction. Han fortsätter:
– Detta skiljer sig från standardautomation och digitala lösningar och vi är glada över att våra behov kan tillgodoses av en leverantör som vi har en långvarig relation med på och utanför denna webbplats. ABB har framgångsrikt förnyat driften av kallvalsverket tidigare.

Tekniken avgörande för en rad faktorer
Allmänt kan noteras att teknik är en avgörande faktor för att bestämma kvaliteten på valsade produkter. ABBs valsverkslösningar, inklusive metallspecifika el-, processautomations- och kontrolltekniker, utnyttjar extensiva expertis inom metallindustrin för att möjliggöra ökad hastighet, minskad icke-valsningstid och gängningsproblem samtidigt som det möjliggör exakt processkontroll vad gäller bandyta, planhet , tjocklek, off-gauge längd och mer för att leverera förbättrad bandkvalitet, produktivitet och resurseffektivitet.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title