Annons

AFFÄRER: Midroc Automation köper LKN Industriautomation

Deras strategi är att utnyttja sin förmåga att ta totalansvar för multidisciplinära projekt inom branscher där man har ett stort kunnande. Vi talar om Midroc Automation, som meddelar att man köper LKN Industriautomation. De senare är en av Sveriges ledande leverantörer av automatiserade produktionslinjer med kunder främst inom fordonsindustrin, men även i allt högre grad i andra segment utanför bilindustrin.
- Vi har länge tittat på ett antal möjliga förvärv och LKN har alltid varit med i diskussionerna då de har mer än 30 års erfarenhet av att jobba inom bilindustrin med att utveckla innovativa automationslösningar och även använder denna expertis inom andra industriella segment, säger Midrocbasen, VD Jonas Bergmark.

Generellt ska dock tilläggas att Midroc Automation finns i många industribranscher; från traditionell basindustri till infrastruktur. Bland annat har man varit med och levererat styrsystem till amerikanska gruvföretaget Freeport-McMoRan fyra gruvor i drift, som sysselsätter totalt cirka 30 000 personer. Ordervärde var: drygt 800 miljoner kronor.
– Vi hjälper våra kunder att effektivisera nyttjandet av resurser och öka konkurrenskraften. Med personsäkerhet och produktion i fokus möter vi höga krav på reglering, styrning och optimering, säger Bergmark.

Gemensam historik. När det gäller Midroc Automation och LKN så har företagen en lång gemensam historia av samarbete. Det handlar om framgångsrikt genomförda projekt inom bilindustrin. Som detta segment utvecklas ser bolaget en god potential för tillväxt. Kortare produktcykler, fler bilmodeller samt intåget av elhybrider och rena elbilar innebär att behovet av de gemensamma lösningarna kommer att öka under de kommande åren.
– Genom affären ökar vi vår omsättning med ca 200 miljoner och den innebär även stora möjligheter för vidare expansion. Förvärvet gör att Midroc Automation stärker sin kompetens och får 16 nya medarbetare som. Därför känns det extra roligt att vi nu kan räkna in LKN i Midroc-familjen och vi ser fram mot många framgångsrika och utvecklande år, säger Jonas Bergmark.

”En logiskt köpare.” Lars Karlsson, grundare av LKN Industriautomation, ser fram emot att LKN blir en del av Midrocs organisation.
– För oss är Midroc Automation en logisk köpare av verksamheten, vi har framgångsrikt jobbat tillsammans under närmare 25 år och känner varandra väl, säger Lars Karlsson och fortsätter:
– Med ett ännu tätare samarbete kommer vi att kunna stärka konkurrenskraften ytterligare och på sikt även bredda kundbasen inom såväl fordonsindustri som övrig verkstadsindustri.

 

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title