Annons

Volvo har en marknadsandel på ca 40 % på Europamarknaden för tunga el-lastbilar efter jätteorder på 100 fordon

Åter till den kommersiella utvecklingen för ellastbilar kan vi konstatera att bolaget har tagit hem en rad intressanta och större affärer när världens företag börjar ställa om sina transportflottor till eldrift.
• I början av oktober blev det klart med DFDS’ beställning av 100 Volvo FM.
– En milstolpe i vårt engagemang för fossilfria transporter, kommenterade Roger Alm, VD på Volvo Lastvagnar.
• I början på september beställde lager- och distributionsföretaget Performance Team – ett Maersk-företag – 16 Volvo VNR Electric Class 8-lastbilar. Faktiskt den största kommersiella ordern hittills, som matchar den nordamerikanska utsläppsmodellen för nollutsläpp.
• Och i augusti levererade Volvo Trucks North America sina första klass 8, batterielektriska lastbilar till sin kund Manhattan Beer Distributors. Fem Volvo VNR handlade det om.

Jätteordern från DFDS i början av oktober är en milstolpe.

KAN INSPIRERA ANDRA ATT TA STEGET
Men toppnumret är hur som helst jätteordern från DFDS. Alm säger att de 100 ellastbilarna till den danska transportgiganten ska ses som en milstolpe:
– Absolut, tillsammans med DFDS visar vi världen att elektrifierade tunga lastbilstransporter är en livskraftig lösning redan idag. Jag tror att detta kommer att uppmuntra många fler kunder att självförtroende ta det första steget i sin egen elektrifieringsresa, summerar han.

LEVERANSERNA PÅBÖRJAS NÄSTA ÅR
De första leveranserna av Volvo FM Electric till DFDS startar under fjärde kvartalet 2022 och fortsätter under hela 2023. Lastbilarna kommer att användas för både korta och långa transporter i DFDS logistiksystem i Europa.
FM Electric kan bära en vikt på 44 ton (totalvikt) och har en räckvidd på upp till 300 km. Med en laddningssession under lunchen kan avståndet förlängas. Fordonen kan laddas både via laddning över natten (varje lastbil levereras med en AC -laddare) och via högeffektladdning på rutten (likströmsladdning). DFDS har valt en finansieringslösning från Volvo Financial Services.
– På DFDS är vi fast beslutna att spela vår roll för att minska koldioxidutsläppen och skapa en hållbar leveranskedja. Vi vet hur viktig elektrifiering är i resan för att nå våra CO2 -mål, och jag hoppas att vi kan inspirera andra när vi går vidare i denna viktiga övergång, förklarar Niklas Andersson, exekutiv VP och ”Head of Logistics Division” på DFDS.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title