Annons

MJUKVARUUTVECKLING: De blir den första nordiska Gold Partnern för Siemens ALM-lösning Polarion

ALM, eller Application Lifecycle Management, är idag en av de viktigaste sub-PLM-lösningarna. Det handlar alltså om mjukvaruutveckling, vilket är en av de kanske knepigaste domänerna att integrera i produktutvecklingsarbetet. Samtidigt finns mjukvaror numera i snart sagt alla lite mer avancerade produkter, i olika former. Poängen med en bra lösningssviter inom denna domän är integrerade system som hanterar människor, verktyg och processer kring mjukvaru-applikationer, från de första kravspecarna och sedan i utvecklingsarbetet, genom testning och underhåll, till avveckling och ”pensionering”. Av bland annat dessa skäl är PLM-integrerade lösningar, där sömlösheten är långt driven, till stor hjälp. Detta gäller i högsta grad för Polarion, som är Siemens Digital Industries Softwares huvudlösning på ALM-sidan och dessutom är en del i Siemens PLM-portfölj, Xcelerator.
Men att ha bra stöd i denna typ av utvecklingsarbete handlar förstås inte bara om ALM-mjukvara. Vass konsultexpertis är lika viktigt. Genom att konstant förbättra och förenkla digitaliseringen av processer och komplexa utvecklingsprojekt kan en konsulterande expert vara en ovärderlig hjälp för företag som vill fokusera på utveckling och innovation.
Taipuva heter en av Nordens mest framstående expertbolag på området. Idag står det klart att man blivit Gold Partner och den enda nordiska återförsäljaren med denna titeln med avseende på Polarion.
- Målet är att ge alla våra kunder de rätta förutsättningarna för att lyckas med sitt arbete. Vi tar hand om det komplexa och gör det enkelt, för att våra kunder ska kunna göra det de är bra på och fokusera på innovation, säger Taipuva-chefen, Tord Ringenhall, i en kommentar.

Taipuvas ambition är att göra verklighet av bättre arbetssätt, att implementera en effektiv metodik för produktutveckling och projektledning, summerar Ringenhall vidare och tillägger att man också besitter stora kunskaper om de digitala verktyg som behövs för att få kunderna att lyckas med sina ambitioner.

Har funnits med under lång tid
Bolaget har också varit med på arenan länge och har genom åren även utvecklat en gedigen förståelse för de industrispecifika utmaningar som finns inom olika branscher. I över tio års tid har de varit återförsäljare för Polarion och sedan sex år tillbaka partner med Siemens Digital Industry Software. Och nu har man alltså även begåvats med titeln ”Gold Partner”.

Med tanke på att allt fler branscher nu regleras så krävs det effektiva arbetssätt som underlättar bland annat efterlevnad av regulatoriska krav, spårbarhet och riskhantering, något som Taipuva är experter på.

En milstolpe i utvecklingen
Pasi Ahola, grundare av Taipuva, hävdar att Taipuva genom sin djupa kompetens inom systemsteknik också har tillfört stort värde för sina kunder i Norden och fått dem att utvecklas.  
– Jag är otroligt glad över teamets hårda arbete som har lett oss till denna milstolpe. Polarions lösning har kommit att bli en a de facto standard inom medicinteknisk industri och har även vunnit popularitet i andra områden inom systemteknik. Jag är tacksam över våra fantastiska kunder som rekommenderat oss till användare. Vi ser fram emot att göra deras företag ännu mer lönsamma än tidigare, med vår expertis och våra lösningar, säger Ahola.

För att tilldelas titeln Gold Partner krävs en hög standard av prestation, kompetens och kvalité. Något som Taipuva ständigt arbetar för som både partner och återförsäljare. Partnerskapet har genomsyrats av framgång gällande både kontinuerlig utveckling av processer och ett driv av att göra jobbet enkelt, effektivt och roligt.
– Taipuva teamet är verkligen ett praktexempel på hur en expertpartner ska arbeta och det finns en hög nivå av tillit gällande både samarbetet och Taipuva som företag, kommenterar Jonathan Stjernlöf, Director of Sales Nordics, på Siemens Digital Industry Software.

Behöver vi tillägga att Polarion f ö är Siemens Digital Industries Softwares mest snabbväxande programvara under FY2022?

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title