Annons

MOBILT: Promobility rekryterar två tunga EVRY-profiler

Mobila lösningar fortsätter öka, framförallt med bransch- och verksamhetsanpassade lösningar vilket skapar behov av specialistbolag med hög områdeskompetens. Detta har företaget Promobility tagit fasta på. Bolaget levererar tjänster för livscykelhantering av mobil telefoni, har en omsättning på cirka 60 miljoner och kommer att vara navet i investmentbolaget Huset invests nya mobilitetsaffärsområde.
Till saken hör att Promobility, som för en kort tid sedan förvärvades av Huset invest (Simonssongruppen), för sin satsning rekryterat två tunga profiler inom mobilitet från IT-konsulten EVRY: Christer Jansson, tidigare SVP Mobility på EVRY och Johan Nilsson, tidigare VP Mobility i samma företag.

– Mobila plattformar och lösningar blir en alltmer integrerad del av företagens verksamhet, och vi ser spännande möjligheter inom området. Därför har vi valt att etablera ett nytt affärsområde, med Promobility som bas, som enbart fokuserar på mobila lösningar. Vi kommer att utveckla och växa vår mobilitetsverksamhet såväl genom nyrekryteringar som genom ytterligare förvärv, säger Niclas Ekblad, VD Huset invest.

Christer Jansson.

Tillträder i oktober. Christer Jansson tillträder rollen som ansvarig för affärsområdet senast 1 oktober i år. Han kommer som sagt närmast från rollen som SVP Mobility på EVRY. Johan Nilsson tillträder jobbet som ansvarig för konsult och tjänsteleveranserna och kommer att fortsätta utveckla innovativa lösningar inom mobilitetsområdet.
Båda två har tillsammans varit drivande i att bygga upp SYSteams, sedermera EVRYs, verksamhet inom mobilitet. Men behovet av ytterligare kompetenta medarbetare inom området är stort och man räknar med att nyanställa ett stort antal nya medarbetare.

Johan Nilsson.

– Jag är väldigt glad att Christer Jansson och Johan Nilsson valt att ansluta sig till Promobility och vår satsning inom mobilitet. De har båda en gedigen erfarenhet från området och ett brett kontaktnät i branschen som kommer att bidra till en positiv utveckling av vår verksamhet. Vi ser fram emot en spännande utveckling framöver, säger Promobiliychefen, Tom Larsson, i en kommentar.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title