Annons

Molntjänster: ”Basefarmköpet ger Orange ledande position”

Telekomoperatören Orange köper 100 procent av kapitalet i Basefarm Holding, som är en av spelarna på moln-infrastrukturmarknaden. Med detta köp stärker Orange Business Services sin position inom området molntjänster. Orange är redan stora på området, med Frankrike som dominerande marknad, men man är aktivt även i övriga Europa, inklusive de nordiska länderna.
 – Köpet av Basefarm är en milstolpe i vår internationella utveckling. Vi kommer nu att markant kunna utöka våra Big Data-erbjudanden och tjänster inom affärskritiska applikationer, på en marknad som präglas av snabb konsolidering. Förutom tillgång till publik eller privat molninfrastruktur för våra kunder, är det framförallt att kunna erbjuda avancerade, automatiserade tjänster till kunder, oavsett var i världen de befinner sig, baserat på molntjänster, Big Data och Artificiell Intelligens, säger Helmut Reisinger, CEO på Orange Business Services.

Det är Orange Groups dotterbolag, Orange Business Services, som har tecknat avtalet om att köpa 100 procent av Basefarms kapital till ett värde av 350 miljoner euro. Basefarm redovisade intäkter på över 100 miljoner euro 2017 och har haft stark tillväxt sedan 2015. Bolaget är som sagt starka på den franska marknaden, men finns också på plats i Norge, Sverige, Nederländerna, Österrike och Tyskland.
Basefarms erbjudande ligger inom molntjänster, Big Data och Artificiell Intelligens. Man har ca 550 anställda. Vidare kan noteras att Basefarm nyligen köpte företaget Business & Decision.

Växer med mellan 15 till 20 procent per år. För Orange Business Services (OBS) är köpet av Basefarm ett viktigt steg i utvecklingsstrategin. Orange är en av världens ledande telekommunikationsoperatörer med en försäljning på 41 miljarder euro 2017 och med 150 000 anställda globalt. Gruppen hade 31 mars 2018 över 263 miljoner kunder globalt, inklusive 202 miljoner mobilkunder och 20 miljoner kunder inom fast bredband. Gruppen finns i 28 länder.
Med sitt team på 1 600 molnexperter, växer OBS för närvarande med 15-20 procent om året. Med Basefarm ökar OBS sin geografiska räckvidd, och blir en ledande
– Oranges beslut att köpa Basefarm är väldigt positivt och ett kvitto på vår framgång i Europa. Tillsammans kan vi bygga en ledare inom molntjänster, med täckning i hela Europa, vilket är bra både för oss och våra kunder, säger Fredrik Ohlsen, CEO Basefarm.
Basefarm blev topprankad i Whitelanes IT Outsourcing-studie Nordics 2018 och erkändes av Gartner som ”Cool Vendor” i European Cloud Computing Market 2015 för sin metodik inom applikationshantering.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title