Annons

Nokia-tillverkaren HMD Global flyttar upp i molnet och SAP S/4HANA

HMD Global tillverkar Nokia-telefoner och har sitt huvudkontor i Espoo i Finland. Bolaget växer kraftigt och beslutade därför att flytta sin verksamhet till molnet med hjälp av SAP S/4HANA Cloud. Det nya molnbaserade affärssystemet driver nu alla affärsprocesser på HMD och täcker bolagets verksamhet i över 80 länder.

Bakom flytten till SAP S/4HANA Cloud ligger HMD:s mycket starka tillväxt under de senaste åren och det allt större nätverket av partner och underleverantörer. Expansionen gjorde att man ville ha ett robust affärssystem i molnet som också kunde användas av HMD:s kunder och partner.
– Fördelen med SAP S/4HANA Cloud är att systemet enkelt kan integreras med andra företags digitala system genom SAP Cloud Integration Service. Nu kan vi alltså arbeta ännu närmare våra kunder, återförsäljare och partner. Att integrationen varit så enkel har också bidragit till att vi fortsatt växa, framför allt inom telekomoperatörer på den amerikanska marknaden, säger Jussi Sorvali, Chief Information Officer på HMD Global.

Från Business ByDesign till SAP S/4HANA
När HMD Global etablerades 2016 använde man först affärssystemet SAP Business ByDesign. När en större expansion sedan inleddes började man flytten till SAP S/4HANA. Ett arbete som tog mindre än ett år eftersom HMD valde en standardlösning utan stora förändringar och speciallösningar.
Man behövde heller inte migrera gamla miljöer till nya och alla systemuppdateringar har gått smidigt tack vare att anpassningarna av systemet har varit få.
HMD Global designar och marknadsför en rad olika mobiltelefoner till olika konsumentgrupper och prisklasser.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title