Annons

Nordic Capital köper ledande leverantör inom säkerhet och nätverk

Nordic Capital har via sin Fund IX köpt Conscia, en av Nordeuropas ledande specialister inom säkerhets- och nätverksinfrastruktur. Planerna som omgärdar förvärvet är att i nära samarbete med bolagets ledning, ”stödja Conscias fortsatta expansion och investera för att ytterligare stärka Conscias marknadsledande position och serviceutbud.”
Säljare av Conscia är Axcel och bolagsledningen. Ledningsgruppen kommer att återinvestera och fortsätta som minoritetsägare tillsammans med Nordic Capital som majoritetsägare.
- Nordic Capital är en av de mest erfarna investerarna i den nordiska tekniksektorn med en lång och erkänd kompetens att utveckla och växa verksamheter. De är därför den perfekta partnern att stödja Conscias fortsatta internationella expansionsstrategi, säger Claus Thorsgaard, VD, Conscia Holding.

Conscia, som grundades i Brøndby i Danmark 2003, är en av de ledande aktörerna på det nordeuropeiska IT-infrastrukturområdet inom komplexa infrastrukturlösningar och driftade IT-tjänster. Bolaget bygger och underhåller några av Europas mest avancerade IT-infrastrukturer inom säkerhet och nätverk, och är erkänd som en av de bästa aktörerna att integrera Ciscos lösningar. Bland kunderna finns några av de största organisationerna inom finansiella tjänster, hälso- och sjukvård och offentlig verksamhet. Conscia har kontor i Danmark, Norge, Sverige, Nederländerna och Slovenien.

500 anställda och nära 3 miljarder kronor i omsättning.
Sedan starten har Conscia vuxit snabbt genom riktade förvärv, tvåsiffrig organisk tillväxt och en framgångsrikt genomförd strategi. Företaget har en förväntad omsättning 2019 om cirka 2 miljarder danska kronor, motsvarande 270 miljoner euro och över 500 anställda.
Bolaget har genom åren mottagit ett antal partnerutmärkelser, bl a som ”Cisco North Customer Experience Partner of the Year 2018”. Man har idag fler än 200 tekniska konsulter har utvecklat en mjukvarulösning för AM, Asset Management, kallad Conscia Network Services (CNS).
– Vi är glada att få samarbeta med ledningen när Conscia nu fortsätter sin utveckling mot att bli en verklig europeisk ledare. Med det nyligen signerade förvärvet av NIL i Slovenien har Conscia adderat ett ”Security Operation Centre”, vilket tillsammans med den starka företagskulturen och kvaliteten hos medarbetarna är en utmärkt utgångspunkt för att bli en ledande europeisk leverantör av komplexa och säkra nätverksinfrastrukturer med ett ökat fokus på driftade tjänster, säger Fredrik Näslund, Partner hos rådgivaren till Nordic Capitals fonder.

Nordic Capital Fund IX har 4,3 miljarder euro i tillgängligt kapital och bygger vidare på Nordic Capitals expertis och investeringar i tekniksektorn. Nordic Capital har gjort elva investeringar inom teknik och betalnings-sektorn och mer än 40 tilläggsförvärv sedan 2001.
Parterna har enats om att inte offentliggöra några finansiella detaljer om affären.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title