Annons

Nu har Esprit CAM även formellt klivit in under Hexagons Manufacturing Intelligence-paraply

Ola Rollén konstaterade i samband med köpet också att, ”D.P. Teknik är en innovatör med stort fokus på att bygga smartare, datadrivna tillverkningslösningar.”
Han påpekade vidare att Esprits lösningar i kombination med Hexagons produktionsmjukvaruportfölj befäster bolagets marknadsledande position inom CAM, särskilt kring CNC-tillverkningsprocesser.
– DPs teknikteam har även byggt utmärkta arbetsrelationer med ledande leverantörer av verktygsmaskiner och andra tillverkningsteknikexperter, vilket kommer att visa sig vara ovärderligt i vårt öppna och interoperabla produktionsekosystem, tillade han.

Exempel på gränssnittet i Esprit CAM.

PROAKTIVA LÖSNINGAR KRING DIGITALA TVILLINGAR
DP Technologies grundades 1982 och har sitt huvudkontor i Camarillo, Kalifornien. Bolaget, som nu alltså fortsättningsvis kommer att sortera under Hexagons Manufacturing Intelligence-division, har cirka 260 anställda på 27 platser över hela världen. Företaget representeras också av ett nätverk av 130 återförsäljare i 44 länder.
ESPRIT är ett högpresterande CAM-system för CNC-programmering, -optimering och -simulering – som stöder alla typer av CNC-maskiner via ett gemensamt användargränssnitt och arbetsflöde.
Bolaget har som sagt också varit proaktiva när det gäller sånt som införande av digitala tvillingar och genom att använda en digital tvilling har man förenklat programmeringsprocessen och levererar ESPRIT redigeringsfri G-kod.
Med ESPRIT:s digitala tvilling – maskinmodeller, kontrollemulatorer, maskinparametrar och postprocessorer – levererar systemet noggrann simulering och maskinoptimerad G-kod. Fabriksutvecklade postprocessorer som producerar redigeringsfri G-kod finns också tillgängliga.

STÖDER DE FLESTA CNC-MASKINKONFIGURATIONER
När det gäller sånt som arbetsflödesautomatisering löser ESPRIT det med individuellt anpassade lösningar och appar byggda med hjälp av programvarans API.

ESPRIT stöder alla tänkbara konfigurationer av CNC-maskiner, och täcker ett helt spektrum av maskintyper från stora portalmaskiner till svarvar av schweizisk typ av små delar, bearbetningsprocesser från 2- till 5-axlar och marknader från medicin till flyg och mer.
• 2- till 5-axlig fräsning
• 2- till 22-axlig svarvning
• 2- till 5-axlig tråd EDM
• Multi-taskingmaskiner av schweizisk typ, millturn och B-axel
• Höghastighets simultan 3-, 4- och 5-axlig verktygsbana
• Inspektion på maskinen (sondering)
• Additiv direkt energideposition

Hexagonchefen Ola Rollén har klivit upp på tronen som världens CAM-kung.

TVÅ SVENSKA STORFÖRETAG DOMINERAR CAM-VÄRLDEN
Säga vad man vill, men Hexagon har under Ola Rolléns ledning tagit en väg in i framtiden som säkert överraskat många. Att han skulle kunna stoltsera som världens CAM-kung var det nog få som trodde ända tills jätteköpet av Vero Software 2014. Men det har snurrat på bra, om uttrycket tillåts, och Hexagon är idag en av världsledarna inom sensor-, CAM-, metrologi- och industriella autonomi lösningar.
Sen får vi se vad Sandvik tänker göra med alla sina CAM-förvärv, nu senast världens till antalet användare största CAM-mjukvara, Mastercam, som PLM&ERP News kontinuerligt rapporterat om. Detta tidigare lite statiska område har plötsligt drabbats av en hård turbulens när världen förbereder sig för Industri 4.0.
Klart är att Ola Rollén tänker göra ett stort avtryck på området.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title