Annons

Ny framgång för IFS molnplattform när Tele2 väljer IFS Cloud för att vässa kärnverksamheten

Mobiloperatören Tele2 har ambitiösa målsättningar på agendan. Bland annat siktar man på att bygga Sveriges bästa 5G-nät, samtidigt som man genomför en IT-transformation som kommer att förbättra varje steg i den digitala kundresan och upplevelsen. Onekligen en tuff utmaning som kräver kapaciteten i ett brett affärssystem med molnet som teknisk plattform.
Detta passar svenska affärssystem-utvecklaren IFS, som hand i handske. Hur då? Dels för att man satsar på att utveckla telekom-specifika lösningar som ett av fem fokusområden för att stötta ekonomi, leveranskedja, försäljning och hanteringen av tjänster. Dels för att man under de senaste åren gått in tungt på molnområdet med sin IFS Cloud-plattform.
Det kommer därför inte som någon överraskning att Tele2 och IFS idag meddelar att de förra avser att implementera den senaste versionen av IFS Cloud för att ytterligare förbättra sin kärnverksamhet, samt utöka möjligheterna inom ramen för sitt 5G-erbjudande. Ordern är inte bara en teknisk fjäder i hatten för IFS, minst lika intressant är att den kommersiella storlek som kommer med Tele2 - 2022 omsatte bolaget 28 miljarder kronor, med en underliggande EBITDAaL på 10 miljarder kronor.
Allmänt motiverar man satsningen med att implementera av IFS Cloud, ”kommer att bidra till förenklade processer inom Tele2s verksamhet och ge en utökad operativ översikt, för ytterligare kontroll över affären och för att bidra till företagets fortsatta automatisering.”
- Ett bra affärssystem är extremt viktigt för företag i den nya digitala tidsåldern, säger Yogesh Malik, exekutiv VP och CTIO på Tele2, och han fortsätter: ”På vår resa mot att bli det ledande telekomföretaget i Norden och Baltikum har vi i detta fokus på kontinuerlig förenkling, automatisering och att skapa en hållbar arkitektur. Vi ser fram emot att samarbeta med IFS under implementeringen av lösningen."

En av de tunga poängerna i IFS Cloud är helheten i plattformen. Klart är att man istället för att hoppa mellan flera lösningar oc h system får ett effektivare flöde med denna allt-i-ett-lösning, som hanterar hela värdekedjan, inklusive detaljhandelsverksamhet, leveranskedjan tack vare nära integrering med tredjepartsleverantörer inom logistik (3PL), och ekonomi med stöd för projekt och tjänster.

”Banbrytande funktionaliteter” 
Kombinationen av IFS specifika tjänster för telekom och en komponent-baserad plattform, har också goda förutsättningar för att hjälpa leverantörer av kommunikationstjänster, infrastrukturföretag och operatörer att hantera hela livscykeln med projekt, tillgångar och tjänster. Bland annat kan noteras att man med IFS får sånt som som Eltel, Proximus med flera, banbrytande funktionaliteter som bidrar till såväl differentiering som konkurrensfördelar.

 – Tele2 siktar på att bygga Sveriges bästa 5G-nät, samtidigt som man genomför en IT-transformation som kommer att förbättra varje steg i den digitala kundresan och upplevelsen, säger Elni Kullmer, som basar för IFSs North & Central Europe. Hon fortsätter:
– För att göra det, behöver de kunna skala sina system sömlöst och bredda sitt erbjudande genom att nå ut med 5G-applikationer till nya marknader, exempelvis för drönare, tillverkning, flyg och transport. Genom vare vår djupa branschkunskap kan vi på IFS guida dem på vägen in i många av dessa branscher, medan IFS Cloud ger dem den förmåga de behöver för att knyta snabba och flexibla kontakter mellan dessa olika branscher.

Förutom IFS Cloud har Tele2 även köpt IFS Success, en uppsättning tjänster som stöttar företag att lyckas. Detta genom att noga följa fördefinierade, resultatbaserade KPIer som säkerställer en framgångsrik affärstransformation.

IFS kommer att implementera och rulla ut lösningen i Sverige.

Vart är IFS på väg?
Missa inte att läsa djupintervjun som PLM&ERP News’ Verdi Ogewell, gjorde med IFS Nordenbas, Ann Kristin Sander i våras:

Nordenrörelsen i ledande roll när IFS kliver in i miljarddollar-klubben – möt regionchefen Ann-Kristin Sander i dagens djupintervju

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title