Annons

Ny generation av 3D-skrivare för fullfärg från Stratasys

”Nästa generation av spektakulära och färgglada upplevelser inom additiv tillverkning är här,” berättar Startasys skandinaviska återförsäljare, Protech. Det handlar denna gång om 3D-skrivaren Stratasys J850, som skriver ut i fullfärg, detaljerade texturer och upp till sju olika material i en och samma utskrift.
Stratasys J850 är speciellt framtagen för konstruktörer som arbetar med designprocesser inom till exempel industrier som konsumentvaror, konsumentelektronik och fordon.

Generellt gäller att 3D-skrivaren har fyra utskriftslägen vilket möjliggör att flera olika iterationer av designen kan skrivas ut till lägre kostnader.

Olika utskriftslägen för en snabb designprocess
Det nya läget Super High Speed Printing Mode (SHS) i Stratasys J850 gör att designers och ingenjörer kan skriva ut konceptmodeller med dubbla hastigheten än tidigare varianter i J-serien. J850 kan laddas med upp till sju olika material som också kommer i större kassetter, vilket reducerar driftstopp för materialbyte.
De andra lägena heter High Mix (HM), High Speed (HS) och High Quality (HQ), där den sistnämnda skapar exceptionell utskriftskvalitet och extremt detaljerade texturer så som till exempel läder och trä.

Från enkla startkoncept till detaljerade färdiga modeller
Först kan brukaren skapa en enkel konceptmodell till låg kostnad, till allt mer detaljerade modeller för att i tidigt stadie upptäcka eventuella konstruktionsfel. I slutet av processen kan man addera fler texturer, färger och material för att slutligen uppnå den exakta designintentionen. Detta sparar både tid och kostnader under hela designprocessen.

Nya material till Stratasys J850
Stratasys introducerar också två nya PolyJet-material. DraftGrey är ett billigt konceptmaterial som är idealiskt för snabba och prisvärda iterationer i början av designprocessen. VeroUltraClear är ett material som kan leverera hög transparens och fint detaljerade modeller med ett utseende som liknar glas. VeroUltraClear hjälper designers att visualisera interna funktioner och utseende så att man lättare kan upptäcka felaktigheter i designen.

Stöds av GrabCAD Print och Pantone Validated
J850 styrs av Stratasys programvara GrabCAD Print vilket möjliggör att användaren bland annat kan skriva ut alla tänkbara CAD-format utan att lägga tid på att konvertera till STL-filer. J850 är integrerad med Pantone Validated™, ett universellt färghanteringssystem som gör att designern kan hitta korrekta PMS-koder med ett enda knapptryck i GrabCAD Print™, och skriva ut i exakta färger som garanterar tillförlitliga och realistiska konceptmodeller i alla steg.
Det kommer vara möjligt att uppdatera befintliga J750 till J850.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title