Annons

Ny stororder: 9 000 användare i potten när geodataspecialist satsar på IFS i molnet

Med 9 000 anställda i 61 länder samlar Fugro in och analyserar information om jorden och de strukturer som bygger på den. Företaget hjälper sina kunder att bestämma den optimala platsen för säker, kostnadseffektiv och hållbar design och konstruktion av byggnader och infrastruktur genom att förvärva, analysera och ge råd om geodata för kunder i branscher som offshore- och landbaserad energi, förnybar energi, infrastruktur och nautik.

ETT CENTRALISERAT RAMVERK
Investeringen i IFS är en del av ett företagsövergripande initiativ som syftar till att föra samman personal på ett samarbetssätt på ett centraliserat tekniskt ramverk. Utan ett centralt system och tillgång till en version av sin affärsinformation var det en utmaning för Fugro att få till ett utnyttjande och samverkan mellan bolagets personal och enheter. En lösning som kunde stödja gemensamma processer och effektiv affärs- och finansiell rapportering behövdes.
Detta enda ”digitala hem” till alla affärsenheter blev alltså IFS. De senare är särskilt känt för bland annat marknadens kanske starkaste projektledningslösningar och stöd för att säkerställa snabb och korrekt rapportering i en helt integrerad lösning.
Den molnbaserade IFS-lösningen, som PLM&ERP News rapporterade om i samband med lanseringen för några veckor sedan, kommer att, ”stödja uppdragskritiska processer, inklusive ekonomihantering, projekt- och affärshantering, projektredovisning och inköp,” skriver IFS i en pressrelease.
När systemet är fullt ut kommer det att användas i ett 40-tal länder över hela världen.

Fugro-chefen, Mark Heine.

HANTERAR KOMPLEX LIVSCYKLER
– IFS-lösningen kommer att standardisera och harmonisera våra projektinriktade processer i en mycket intuitiv ERP-plattform. Att ha alla våra medarbetare åtkomst till samma data och arbeta på samma sätt blir snabbare och roligare för våra team. Vi ser fram emot att arbeta med IFS för att inleda nästa fas av vårt företags affärstransformationsresa,” säger Fugro-chefen, Mark Heine i en kommentar.

IFS CEO för Benelux-länderna, Frank Beerlage, kommenterade också dagens affär:
– Projektbaserade tjänsteleverantörer, som Fugro, behöver affärsteknologi som kan skalas och flexas som affärer och omständigheter föreskriver. Vi har en mycket framgångsrik historia när det gäller att utveckla verktyg för företag i några av världens mest krävande miljöer, både offshore och onshore. Fugro blir nu ett respekterat varumärke i vår projektbaserade service och vi är glada över att arbeta tillsammans med dem för att skapa nya standarder för effektivitet och värde. ”

Lösningen kommer att implementeras i samarbete med lednings- och teknikrådgivning och IFS-partner, BearingPoint på platinanivå.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title