Annons

Protolabs: CNC-frästa delar från stora block på en dag

Protolabs har lanserat en ny tjänst för snabb CNC-bearbetning av delar tillverkade i aluminium 6082 från stora block. Företaget kan nu tillförlitligt leverera delar på upp till 559mm x 356mm x 95mm, på bara 1 dag, från det att den första CAD-ritningen laddas upp.
Daniel Evans, produktionsingenjör på Protolabs säger: – Kunder kommer till oss för att vi tillförlitligt kan tillverka och leverera delar, i en stor mängd metaller och plastmaterial, betydligt snabbare än andra leverantörer. Att vi nu även kan erbjuda CNC-fräsning i aluminium 6082 från stora block, innebär att de kan använda den här snabba prototyp- och tillverkningstjänsen för ännu fler av sina projekt.

– Tjänsten används typiskt för prototyper eller tillverkning av delar i små volymer. Eftersom det blir allt viktigare att snabbt komma ut på marknaden med nya produkter, kan vi här hjälpa kunder få en ordentlig konkurrensfördel, fortsätter han.

Ladda in CAD-ritningen
Den nya CNC-fräsningen för stora block finns tillgänglig på CNC-maskiner med 3 axlar. Liksom för övriga fräsningstjänster, erbjuder företaget en toleransgrad på +/- 0.1mm för tillverkning av delar så tunna som 0.5mm inom vissa sektioner, om delens nominella tjocklek ligger på över 1mm.
CNC-fräsning är också tillgängligt i mer än 30 plastmaterial av hög kvalitet och metallmaterial i mindre blockstorlekar för indexerad fräsning med 3 och 5 axlar. Företaget kan tillverka och skicka allt från en enda del till över 200 delar på bara 1 till 3 arbetsdagar.
Tjänsten börjar med att kunden laddar upp sin CAD-ritning i företagets automatiserade offertsystem där egenutvecklad programvara analyserar designen utifrån tillverkningsbarhet. Resultatet, som är klart inom bara några timmar, är en offert samt eventuell information om någon del av designen behöver ritas om. Efter godkännande skickas den färdiga CAD-ritningen till tillverkningen.
Daniel Evans fortsätter:
– Vi har strömlinjeformat vår tillverkning och prototyptjänst i så hög grad, att vi kan tillverka delar från första design till leverans, på kortare tid än det tar de flesta leverantörer att ta fram och skicka en offert. En av anledningarna till att vi kan vara så snabba, är vårt automatiserade system för designanalys och offerering. Vi har applikationsingenjörer som kan ge råd till kunderna om det behövs, men den här automatiserade processen bidrar till att vi kan leverera mycket snabbare än andra.

Snabba tillverkare av digitala prototyper
Förutom CNC-fräsning tillverkar Protolabs även delar med den senaste 3D-printteknologin och med snabb formsprutning, också här med samma snabba leveranstider. Bolaget har rykte om sig att vara snabba digitala tillverkare av skräddarsydda prototyper och tillverkning av delar i små volymer. Det teknologistödda företaget använder 3D-print, CNC-bearbetning och formsprutningsteknik för att tillverka delar på bara några dagar, ovärderligt för designers och ingenjörer som snabbt vill få ut sina produkter på marknaden.
Man har vidare ett intressant automatiserat offertsystem och egenutvecklad programvara som översätter 3D CAD-modeller till instruktioner för produktionsutrustning där tillverkningen sker i hög hastighet. Delar kan därmed levereras på 1-15 dagar. Företaget har tre huvudsakliga tjänsteområden: formsprutning, CNC-bearbetning och 3D-printing (additiv tillverkning).

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title