Annons

NY VERSION AV SAP HANA: ”Ännu enklare att få full överblick över verksamheten”

Verktyg för fångst och analys av big data spelar en huvudroll i dagens affärs-IT-upplägg. Att i realtid få full verksamhetsöverblick och kapacitet att vara direkt reaktiv blir i den nya digitaliserade världen en viktig framgångsfaktor.
För världens dominerande affärsystemutvecklare SAP har detta länge varit ett fokus i utvecklingen av produkter. Men kampen om att vässa kapabiliteterna går kontinuerligt vidare och SAP menar idag att man med sin senaste version, ”gör det ännu enklare för företag att använda sin plattform för hantering och analys av data, SAP HANA.”
- Nu kan man i realtid få full överblick över hela sin verksamhet. Den grundläggande minnesbaserade databasen har fått ännu mer kapacitet och dessutom har lagringsmöjligheterna utökats och dataskyddet förbättrats ytterligare. Bland nyheterna finns också stöd för Intels teknik för persistent memory, smarta rekommendationer för effektiv databashantering, nya möjligheter för maskininlärning, certifiering av hyperkonvergerad infrastruktur (HCI) och kostnadseffektiv datalagring, säger säger Gerrit Kazmaier, senior VP för SAP HANA and Analytics.

SAP HANA är hjärtat i SAP:s lösningar och den senaste versionen ger ännu fler företag möjlighet att använda dataanalys och minnesbaserade funktioner för att fatta affärsbeslut, konstaterar Kazmaier.
– Över 28 000 kunder använder i dag SAP HANA för att i realtid få en totalbild av hur det går för verksamheten. Företagen har äntligen en samlad plattform där affärsdata från alla kanaler kan analyseras för att utveckla bolaget, förutse affärsresultat och upptäcka nya affärsmöjligheter, säger han.

Utökad minneskapacitet i den senaste versionen
SAP-VPn hävdar vidare att HANA nu är ännu mer skalbart genom att kunderna kan välja att hantera sin data och köra sina applikationer i flera samtidiga moln, hybridlösningar och i egna miljöer. Den senaste versionen har också högre minneskapacitet vilket förbättrar applikationernas prestanda, samtidigt som den totala ägandekostnaden (TCO) minskar. SAP-användaren, Daniel Rothmund, håller med:
– När vi flyttade vårt data warehouse och SAP-affärssystem från Oracle till SAP HANA fick vi stora kostnadsbesparingar och 72 procent mindre databasvolym. Fortsatt innovation med SAP HANA garanterar att vi alltid har den mest intelligenta digitala plattformen för att fatta snabba och väl underbyggda beslut för våra kunder, förklarar Rothmund, som är IT-chef för SAP-utveckling på Geberit, ett ledande bolag inom sanitetsprodukter i Europa, i en kommentar.

Grafisk illustration från SAP som skildrar upplägget kring SAP HANA-plattformen.

Första plattformen för anonymisering av personuppgifter
SAP HANA fortsätter att ansluta och koppla ihop data från olika källor. Dessutom var SAP HANA den första plattformen för anonymisering av personuppgifter i realtid utan dubbelarbete vilket innebär att SAP HANA erbjuder genomgående hantering av dataintegriteten.
För att affärsutvecklare snabbt ska komma igång finns SAP HANA, express edition. Det är en funktionsrik version av SAP HANA som har en inbyggd minneskapacitet på upp till 32 GB i molnet eller på en PC – helt kostnadsfritt. Express-versionen kan nu byggas ut till 64 GB, 128 GB och 256 GB för en mindre kostnad direkt på AWS Marketplace.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title