Annons

Sapphire: Nya SAP-lösningar för mer INTELLIGENS I FÖRETAGEN

Nyhetsströmmen är som vanligt omfattande under affärssystemjätten SAPs årliga användarevent Sapphire Now i Orlando, Florida, som avslutas idag. Allmänt kan man säga att det som kommer ut är en spegling av de utvecklingslinjer som trendmässigt dominerar IT-området idag. Det handlar i stor utsträckning om nya produkter och samarbeten som pekar i riktningen ”intelligentare företag”. Samarbetet mellan SAP och simuleringsledaren, ANSYS, kring digitala tvillingar, som PLM&ERP News rapporterade om tidigare i veckan är bara ett exempel. Det finns fler, men generellt är tanken att man med hjälp av avancerad teknik, som simulering, artificiell intelligens (AI), blockkedjor och analys ska få mer bränsle för att på allvar kliva in i digitaliseringsparadigmet.
I dessa strävanden spelar förstås molnet och det infrastrukturella upplägget en avgörande roll. I SAPs fall är den större nyheten att SAP Cloud Platform nu blivit tillgänglig hos alla större leverantörer av molninfrastruktur, som Google Cloud Platform, Microsoft Azure och Amazon Web Services (AWS).

Vi ska titta på de viktigaste nyheterna som presenterades under Sapphire Now-konferensen i Orlando. Så här ser det ut:

  • SAP Conversational AI som gör att företag kan utveckla intelligenta chatbots för t.ex. kundtjänster. Tjänsten innehåller ett kraftfullt och heltäckande verktyg för att träna, bygga och övervaka en chatbot. Den kan integreras med både SAP-baserade och andra system – och kan dessutom levereras förberedda för olika branscher. Hittills har användare byggt 60 000 konversationsbaserade AI-chatbots.
  • SAP Leonardo Machine Learning som nu är en del av alla applikationer i SAP-portföljen, inklusive SAP S/4HANA Cloud, SAP C/4HANA och SAP Ariba-lösningar.
  • SAP Leonardo Machine Learning Foundation som gör att kunderna kan utveckla individuella applikationer har nu fem nya tjänster, inklusive objektidentifiering, textigenkänning i bilder och textklassificering som analyserar och automatiskt kategoriserar textdokument. Den stödjer nu också programbiblioteket scikit-learn utöver TensorFlow.
  • SAP Cloud Platform Blockchain som är en ny produkt för blockkedjor som tjänst. Den används för att enkelt bygga och förlänga affärslösningar med teknik för blockkedjor, som t.ex. Hyperledger Fabric och MultiChain. I dag deltar cirka 65 företag i SAP:s samarbetsinitiativ för att hjälpa kunderna att använda produkter för tillverkning och leverantörskedjor där blockkedjor ökar transparensen, säkerheten och samarbeten i branscher som transport, livsmedel och läkemedel.
    Tilläggas kan att SAP för att öka användningen av blockkedjor inom transportbranschen har startat ett konsortium med sju medgrundande företag, bland andra Intel, Hewlett Packard Enterprise (HPE) och Aby Airbus SE.

Molnstrategier på nya nivåer. SAP fortsätter att underlätta för kunderna att välja molninfrastruktur genom att SAP Cloud Platform nu är tillgänglig på Google Cloud Platform och Microsoft Azure. Sedan tidigare fungerar det med Amazon Web Services (AWS) och SAP Cloud Platform är därför tillgänglig hos alla större leverantörer av molninfrastruktur. SAP är det enda företaget som kan leverera en heltäckande företagsplattform som tjänst (PaaS) med stor flexibilitet, öppenhet och valmöjlighet.

SAP kommer också att lansera SAP Cloud Platform, private edition, på IBM Cloud som en privat molnlösning. Det gör att kunder inom reglerade branscher som bank, hälsovård och transporter och de som hanterar känslig data kommer att kunna vara innovativa utan att äventyra säkerhet eller kontroll.

Vassare analyser oavsett vart data är lagrad. SAP Analytics Cloud ger tillgång till över 150 molnbaserade datakällor så att kunderna enkelt kan hantera data och göra dataanalyser oavsett var den är lagrad. Kombinationen av maskininlärning och teknik för natural language query (NLQ) ger ännu mer noggranna resultat och snabbare affärsbeslut. Den nya funktionen ”search to insight ”använder konversationsbaserad AI för att snabbt få naturliga svar på olika enheter.

 

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title