Annons

NYA SIMCENTER STUDIO: ”Siemens visar ledarskap för AI som en genväg till bättre systemarkitekturer”

Idag förlitar sig ingenjörer på individuell expertis och kända regler och utvärderar normal bara ett begränsat antal varianter på systemarkitekturer, innan de väljer ”rätt” koncept för tidskänsliga projekt. Simcenter Studio gör det möjligt för organisationer att övervinna dessa hinder genom att använda AI-baserade tekniker för att kraftigt utvidga designutrymmet och utföra snabba utvärderingar av systemkoncept för att identifiera de mest lovande designen i tidigare faser av utvecklingsprogrammen. Den här nya generativa tekniska metoden för komplexa systemarkitekturer har tillämpningar inom olika branscher inklusive fordons-, flyg- och tungmaskiner.

GER EN KONKURRENSFÖRDEL
I detta hävdar Siemens Mike Nicolai – som f ö gjorde en bra presentation av applikationen under bolagets digitala RealizeLIVE-event – att, ”Simcenter Studio erbjuder en unik konkurrensfördel för att designa produkter genom att hitta bästa möjliga systemarkitekturer på kortare tid och söka igenom tusentals möjligheter med artificiell intelligens och systemsimulering.”
Till saken hör också att dessa resultat genereras automatiskt för att möta användarens designkrav och leverera specifika systemarkitekturer snabbare än någonsin tidigare.
Peter Bilello, CIMdata-analytikern kommenterade saken så här:
– Utvidgningen av generativa metoder mot systemarkitekturer kommer att ge en tydlig konkurrensfördel för företag som designar komplexa system, sa han. Med introduktionen av detta nya erbjudande har Siemens visat ledarskap genom att samla AI och systemsimulering för de konceptuella stadierna av systemdesign.

Den tajta integrationen av systemsimulering i datoriserade anteckningsböcker (se bilden) i Simcenter Studio är unik för marknaden och kompletteras med en automatisk generering av styrenheter för att möjliggöra realistiska funktionsstudier. Detta gör det möjligt att utvärdera de viktigaste indikatorerna för nyckelprestationer (KPIer) ifråga om tillförlitlighet och underlättar ordentligt när man fattar affärs- och tekniska beslut.

EN LÖSNING SOM VISAR PÅ DET STARKA VÄRDET AV AI
De senaste åren har få PLM-utvecklare stärkt sin simulerings- och analysplattform lika mycket som Siemens Digital Industries’ Simcenter. I takt med digitaliseringen i produktutvecklingsarbetet har också simuleringsområdet varit det mest expansiva av sub-PLM-verktygen med årliga investeringsökningar på över 10 procent. När digitalt utvecklade, fysiskt ickeexisterande och alltmer komplexa prototyper ska tålighetsverifieras, funktionstestas, optimeras och systemvalideras är moderna simulerings- och analysverktyg en nyckel.
Det nya Simcenter Studio-verktygen är ett viktigt steg mot ett praktiskt införande av AI och generativ teknik, där applikationen hjälper till att ta fram de bästa tänkbara systemarkitekturerna betydligt snabbare än vad som tidigare varit möjligt.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title