Annons

Nytt spännande drag av ledande teknikkonsult: Rejlers köper kraftfullt växande försvarsaktör

C3K har 25 medarbetare med gedigen kompetens inom verksamhetsområdet ledningssystem och företaget är en väletablerad aktör med högt förtroende inom branschen. C3K beräknas för 2020 omsätta 35 miljoner kronor med en god lönsamhet och konsolidering äger rum per den 1 januari 2021.

Jaime Rico, Rejlers.

C3K grundades 2013 och bolaget är en snabbväxare med en verksamhet med en tillväxtkurva som pekar kraftigt uppåt varje år. Man tilldelades t ex år 2018 årets Gasellpris av Dagens Industri. C3K finns på flera orter i Sverige och erbjuder spetskompetens inom projektledning, systemintegration, informationssystem, försvarslogistik, integrated logistics support (ILS) modellbaserat krav- och systemarbete, IT- och informationssäkerhet och systemledning.

VASST KOMMERSIELLT DRAG PÅ EN TILLVÄXTMARKNAD
Till bakgrunden hör att den svenska försvars- och säkerhetssektorn står inför betydande investeringar de närmaste åren och Rejlers har som mål att växa ytterligare inom området. Strategin är inte alls dum och tar sikte på att just områden som försvar och säkerhet är finansierade med långsiktigt säkrade statliga pengar. Oavsett konjunkturerna fortsätter dessa resurser att flöda in och garanterar en långsiktighet som inte finns på många andra områden.
Förvärvet av C3K är därmed ett starkt komplement och innebär att Rejlers erbjudande breddas med spetskompetens inom ledningssystem, logistiklösningar och informationssäkerhet.
– Vi uppskattar att få just Rejlers som ägare, ett spännande bolag med en attraktiv och lärande företagskultur. Som en del av Rejlers får våra seniora konsulter goda möjligheter att fortsätta utvecklas och leverera tjänster och lösningar av högsta kvalitet, säger Thomas Lorentzon, VD för C3K.

INGA DRAMTISKA INTÄKTSLYFT
För Rejlers del innebär köpet i och för sig inga dramatiska intäktslyft, men strategiskt är det en viktig satsning som signalerar att man tänker fortsätta stärka sin position som en av Nordens ledande teknikkonsulter.
Bolaget har, uppger man, i dagsläget ca 2400 engagerade experter med spetskompetens inom områden som energi, industri, infrastruktur och fastigheter.
Kundbasen innebär rent geografiskt att man är är verksamma i Sverige, Finland, Norge och Förenade Arabemiraten. År 2019 omsatte Rejlers 2,6 miljarder kronor och B-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title