Annons

OCR-baserat: Containerhantering på hög digital nivå förbättrar effektivitet och datakvalitet

Alla 21 kajkranar på Manzanillo International Terminal i Panama kommer att utrustas med ABBs Crane OCR-teknologi. Kontraktet bygger vidare på det långsiktiga samarbetet mellan SSA och ABB och de lyckade implementeringarna av lösningen på fem av SSA:s terminaler i USA. 

Stöttar terminalens planering och containerhantering
ABB Crane OCR automatiserar arbetet med att identifera och registrera information på containrar som lastas och lossas av kajkranar, med betydligt bättre datakvalitet som följd. Automatiseringen möjliggör tillgång till centraliserad data vilket stöttar terminalens planering och containerhantering. Lösningens funktioner för att identifiera och hantera containerinformation använder senaste AI- och maskinlärningsteknologier för att kontinuerligt förbättra den redan höga noggrannheten och läshastigheten. 
ABBs OCR-lösning för MIT Panama inkluderar OCR hård- och mjukvara för identifering av containernummer, ett kamerasystem med multifunktioner för att identifera försegling, riktning på dörrar samt märkning av farliga material, ett bildsystem för att inspektera eventuella skador samt system för identifiering av terminalfordon (MatchMaker). I tillägg kommer ABBs XClerk Exception Management-system att implementeras för att på distans kontrollera och hantera eventuella undantag på ett effektivt sätt.

Betydande fördelar
– Vi har förlitat oss på ABBs teknologier och expertis i över två decennier och är glada över att fortsätta vårt lyckosamma samarbete med implementeringen av OCR, säger Manuel Pinzon, GM för MIT Panama, och tillägger: “Vi förväntar oss att lösningen kommer att leverera betydande fördelar och möjliggöra en säkrare arbetsmiljö för våra medarbetare, samtidigt som verksamheten effektiviseras.“ 
Till bakgrunden hör f ö att ABB i Sverige har  samarbetat med MIT Panama ända sedan 1999 med automation för kajkranar och automatiska stapelkranar. Det var också ABB i Sverige som tillsammans med MIT Panama drev den banbrytande utvecklingen av fjärrstyrda kajkranar år 2010. 

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title