Annons

Ola Rollén på ny köprond – förvärvar tung aktör inom industriell skiktröntgen

Volume Graphics har mer än 20 års erfarenhet av mjukvaruutveckling. Företagets avancerade analys- och visualiseringslösningar möjliggör för användaren att skapa tredimensionella återgivningar av skannade objekt, och se såväl intern som extern struktur. Med hjälp av skiktröntgen kan användaren mäta, undersöka och få detaljerad information om insidan eller dolda delar av komplicerade objekt utan att göra fysiska ingrepp eller förstöra dess funktion.

Omsatte dryg kvartsmiljard ifjol
Under 2018 uppgick företagets omsättning till 25 miljoner euro, motsvarande 265 miljoner kronor. Bolaget har totalt 160 anställda runt om i världen med huvudkontor i Tyskland.
– Volume Graphics erbjuder verktyg inom skiktröntgen för en lång rad tillämpningar – från identifiering och analys av skador eller brister till så kallade reverse engineering-applikationer, säger Rollén i en kommentar och fortsätter:
– Vi ser fram emot att kombinera våra produkter och lösningar så att våra kunder kan säkerställa bästa möjliga produktkvalitet från utveckling till produktion. Industriell skiktröntgen blir allt viktigare inom branscher som använder sig av additiva- och 3D-printingbaserade tillverkningsmetoder. Genom förvärvet stärker vi vår portfölj inom detta tillväxtområde, säger Hexagons koncernchef.

Ett exempel på vad man göra med mjukvara från Volume Graphics. Man kan digitalt fylla tomrum i en del eller part och jämföra dess printade porositet med dess design. Färgkodningen i detta galler motsvarar volymer av enskilda enhetsceller.

Viktig mjukvara inom fordons-, flyg- och elektronikbranscherna
Volume Graphics mjukvara används av en lång rad globala kunder inom fordon-, flyg- och elektronikindustrin. Bolaget grundades 1997 och har cirka 160 anställda runt om i världen med huvudkontor i Heidelberg i Tyskland. Mjukvaran levereras till kunder i över 50 länder genom dotterbolag i Japan, Singapore, Kina och USA samt ett omfattande nätverk av återförsäljare.

Vad gör Ola Rollén till världens CAM-kung?
Missa inte att läsa Verdi Ogewells, chefredaktör för PLM&ERP News, analys av saken på vår amerikanska systersajt, www.engineering.com. Klicka på rubriken nedan för att läsa hela artikeln:

Manufacturing Intelligence: Hexagon’s CEO is the New King of CAM

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title