Annons

Ola Rolléns senaste förvärv tar Hexagon till nya skarpa nivåer inom digital tvilling-teknik

Bland de PLM-relaterade köpen som ofta brukar genomföras under långhelger framstår Hexagon förvärv av LocLab, en ledare inom skapande av digitalt tvillinginnehåll i 3D, som en spännande affär. Köpet lägger till hastighet, skalbarhet och automatisering till skapande av digitala tvillingar, menar Hexagonbasen, Ola Rollén.
LocLabs egenutvecklade teknologi, som möjliggörs av en hög grad av automatisering med beprövade arbetsflöden och artificiell intelligens, möjliggör kostnads- och tidseffektivt skapande av digitala tvillingar. Inga dumma egenskaper med tanke på hur digitala tvilling-koncept nu får ett allt starkare fäste inom de flesta industrier.
LocLabs egenutvecklade verktygskedja kan utnyttja flera datainmatnings-format för att balansera hastighet, kostnad och noggrannhet – som markbunden videogrammetri, mätdata och punktmoln – men kräver endast fotografier eller videor som minimum.
- Vi fortsätter att främja användbarheten och potentialen hos den digitala tvillingen. Vi kallar det för den smarta digitala verkligheten, säger Ola Rollén, och fortsätter: "Som alla digitala tvillingar ger den ett intuitivt 3D-nav för datahantering och information. Men den har egenskaper som inte alltid förknippas med digitala tvillingar: den är datarik, hålls uppdaterad i realtid och arbetsflödes-driven, vilket gör den sömlöst tillgänglig. Och viktigast av allt, det är autonomt intelligent, vilket betyder att det kan implementera den fysiska världens handlingar oberoende av mänsklig inblandning."

Allmänt är videogrammetri en skalbar metod som kommer väl till pass när mätnoggrannhet inte behövs och hastighet är att föredra. Detta oavsett om man skapar 3D-modeller av maskiner, byggnader och tillverkningsanläggningar eller storskaliga områden som transportnätverk eller hela städer, jämför AI-mjukvaran upptäckta objekt med LocLabs stora objektbibliotek av 3D-element (gatuobjekt, byggnadskomponenter, järnvägsutrustning, etc. ) för att halvautomatisera skapandet av en semantiskt berikad 3D-modell (dvs. lägga till sammanhang och beskrivande element).
– Grunden för varje smart digital verklighet är den underliggande 3D-modellen. Om det inte redan är en del av en av våra lösningar eller är lättillgängligt via vårt innehållsprogram, kan det vara tid- och resurskrävande att skapa. LocLabs halvautomatiska modelleringsprocess med AI-baserad objektigenkänning från videodata och dess enorma bibliotek av digitalt 3D-innehåll erbjuder enorma tidsbesparingar och kostnadseffektivitet, fortsatte Hexagon-basen, Ola Rollén.

Gör den digitala verkligheten mer tillgänglig
I pressmaterialet konstateras vidare att förvärvet, ”tar det tidigare annonserade partnerskapet mellan Hexagon och LocLab till nästa nivå.” Det stärker, menar man, Hexagons förmåga att göra den smarta digitala verkligheten mer tillgänglig för nya och befintliga kunder, samtidigt som det ger LocLabs kunder en beprövad plattform för att vara värd, dela och hålla 3D digitala tvillingar uppdaterade. Ola Rollén igen:
– Integrationen av LocLabs digitala 3D-innehåll med HxDR, vår molnbaserade lagrings-, visualiserings- och samarbetsplattform, kommer att driva HxDRs expansion som en ledande digital verklighetsplattform inom transport, byggande, stadsplanering och många andra branscher, fortsatte Rollén och tillade:
– Sammantaget kompletterar LocLabs möjligheter vår ledande verklighetsfångst och mjukvaruportfölj samtidigt som de erbjuder LocLab globala skalbarhetsmöjligheter genom vårt expansiva försäljnings- och partnernätverk.

LocLab har sitt huvudkontor i Tyskland och betjänar några av världens största konsultföretag inom transport, konstruktion och design. LocLab kommer att verka som en del av Hexagons Geosystems-division.  

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title