Annons

En singelsystemlösning som tar robotkompatibilitet till ny nivå

Danska OnRobot släpper ett nytt användargränssnitt för robotverktyg (EoAT, End of Arm Tooling), något man hävdar, ”dramatiskt kommer att förenkla automatisering. Det kommer att gå snabbare och enklare för tillverkare att använda alla fördelar hos samarbetande robotar.”
För de som inte känner till det har denna danska robotspelare expanderat explosivt de senaste åren och planerna är fortsatt offensiva. Företaget etablerades så sent som 2015 och har därefter tagit snabba kliv uppåt på stegen. 2018 slogs man ihop med Perception Robotics och OptoForce och efter ytterligare några månader köptes Purple Robotics. I april 2019 förvärvade OnRobot de immateriella rättigheterna till Blue Workforce, en danskt tillverkare av gripare och ett visionssystem. Idag omfattar OnRobots produktserie därmed en bred samling av robotverktyg. Det är bl a i skenet av detta dagens nyhet ska ses. Bolaget har i kraft av den kompetens man utvecklat och köpt in skapat goda förutsättningar för den typ av breda, framåtsyftande och förenklande lösningar man idag annonserar.
Dagens nyhet innebär att man med ett enda system och en plattform för programmering och träning kan få tillgång till hela bredden av verktyg, full robotkompatibilitet och i stort sett obegränsade möjligheter för samarbetande applikationer.

Samtidigt med denna, ska vi kalla det ”singelsystemlösning för att förenkla automatiseringen”, fortsätter OnRobot att förbättra sina robotverktyg för att möta marknadens behov.
RG2- och RG6-griparna har fått ny design för att bli ännu starkare, mer känsliga och enklare att montera. Griparna levereras nu även med TÜV-certifierad Cat som standard. Säkerhetsskydd på nyttolast 3-nivå Dynorna på Gecko Gripper har förbättrats till att klara maximal nyttolast som, beroende på material, kan vara upp till 6,5 kg.

Ett nytt enhetligt mekaniskt och elektriskt användargränssnitt för alla OnRobots robotverktyg (EoAT – End of Arm Tooling) som dramatiskt förenklar automatisering, allt genom en gemensam plattform för hela bredden av samarbetande och lättare industriella robotsystem

Syftar till att inkorporera elektroniken i integrerad Quick Changer
Det nya enhetliga mekaniska och elektriska användargränssnittet fungerar med alla robotverktyg från OnRobot och med hela bredden av ledande samarbetande och lättare industriella robotmärken. Ytterligare en ”dubbel Quick Changer” införlivar dessa nya möjligheter samtidigt som den möjliggör användning av två verktyg i en cykel, varför man kan blanda användning helt efter behov och för att maximera robotutnyttjandet.
– Tillverkarna kräver mer avn sina robotapplikationer idag och verktygen har blivit avgörande för att optimera deras investeringar, säger OnRobots VD, Enrico Krog Iversen. Han fortsätter:
– Integrationen av vår Quick Changer över hela vår nuvarande produktlinje gör det enklare än någonsin att byta mellan verktyg och typer av robotar, vilket ökar flexibiliteten och minskar vilotiderna för att få en mer effektiv produktion och snabbare avkastning på investeringar för automatisering. Detta för oss ännu närmare en enhetlig OnRobot-singelsystemlösning som gör det enklare, snabbare och mer kostnadseffektivt för tillverkare att bygga samarbetande applikationer, oavsett vilka robotar de väljer.

Enhetlig plattform för alla verktyg och robotmärken
Med OnRobots Quick Changer – som nu finns integrerad i alla OnRobots verktyg – förser en enda kabel ett universellt användargränssnitt för verktyg och kommunikation så att man inte behöver koppla ifrån kablar vid verktygsbyte och dessutom stöder utökade kommunikationsalternativ ett brett omfång av robotplattformar:
• För Universal Robots
För robotarmar från Universal Robots erbjuder nu OnRobot en enhetlig URCap som låter verktygen arbeta tillsammans, även i ett enskilt program. Genom att använda vår nya dubbla Quick Changer kan tillverkare t ex använda en RG2-tvåfingersgripare tillsammans med en VG10-vakuumgripare i en cykel, vilket ger större användning för en enskild UR-robot. Tack vare den enhetliga programmeringslösningen blir installationstiden för UR-robotar snabbare än någonsin.
• För Fieldbus-lösning för andra märken:
Alla OnRobots produkter har nu en enhetlig kommunikationsplattform som använder standard fieldbus-protokoll, vilket gör det enkelt att programmera verktygen oavsett vilken robot som används. Med dessa nya fieldbus-protokoll kan tillverkare enkelt ange värden för programvaran och använda fler funktioner via en standard Ethernet-kabel, vilket stödjer en ökad nivå av förfining med en enkel plug-and-produce-funktion som inte kräver några ytterligare kablar. Uppstartstiden kan minskas från tre timmar till 30 minuter så att tillverkare snabbt kan komma igång med sina samarbetade applikationer.
• OnRobot WebLogic för digital I/O för alla typer av robotar:
För robotar som ansluts via digital I/O har den nya singelsystemlösningen från OnRobot även ett OnRobot WebLogic-gränssnitt. Genom att ange IP-adressen till OnRobots Compute Box kan tillverkare logga in via OnRobots WebClient från en telefon, eller någon annan nätverksansluten enhet, och övervaka roboten eller skapa enkla robotprogram. Tillverkare kan ange förinställda värden och skapa komplicerad programmeringslogik för ytterligare finjustering genom att använda de återkopplingsvärden som skickas från OnRobots gripare och sensorer. Detta gör OnRobots verktyg kompatibla med ännu fler robotarmar på marknaden, vilket innebär att tillverkare kan integrera sina robotverktyg med vilken befintlig utrustning som helst.

En bred samling robotverktyg
Slutligen kan man allmänt konstatera att OnRobots produktserie omfattar en bred samling av robotverktyg, såsom: elektriska gripare, kraft-/vridmomentsensorer, en vakuumgripare, den prisbelönta Gecko Gripper och verktygsbytare. Denna nya kombination av erbjudanden från OnRobot gör det snabbare och enklare att automatisera uppgifter, såsom packning, kvalitetskontroll, materialhantering, maskinskötsel, emballering, montering och ytbehandling.
Företaget planerar att växa genom ytterligare förvärv under de kommande åren.
OnRobot har sitt huvudkontor i Odense, Danmark, men har även kontor in Dallas, Soest (Tyskland), Barcelona, Warszawa, Shanghai, Tokyo, Seoul, Singapore och Budapest.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title