Annons

Oracles VMware-lösning är nu tillgänglig både i publika molnet och i datacenter

Oracle har lanserat Cloud VMware Solution. Det är en dedicerad VMware-baserad miljö som är byggd för molnet från grunden och som gör det möjligt att flytta VMware-baserad IT-drift till Oracles molninfrastruktur. Oracle Cloud VMware Solution tillhandahåller identisk användning i molnet och i lokala datacenter, och är sömlöst integrerad med den andra generationen av Oracles molninfrastruktur. Lösningen är nu alltså tillgänglig i Oracles alla publika molnregioner och i kundernas egna molninstanser av typen Dedicated Region.

Optimering av driftmiljöer
”Andra leverantörers erbjudanden innebär begränsningar för hur kunder kan använda och kontrollera VMware-miljöer,” hävdar Oracle och WMware i en pressrelease och tillägger att, ”Oracle Cloud VMware Solution ger tillgång till en komplett VMware-miljö som kunderna har full kontroll över. Det gör det möjligt att köra applikationer utan begränsningar. Förutom integration med Oracle Autonomous Database och med Oracles molntjänster fås kontroll över olika versioner av vSphere, säkerhetsverktyg och tjänster för automatisering.”
Det går att distribuera och implementera alla kärnfunktioner i VMware Cloud Foundation på Oracles molninfrastruktur genom att använda VMwares standardverktyg. Med dem går det att uppgradera, patcha och optimera driftsmiljöer för hantering av verksamhetskritisk IT.
Testat i verkligheten
Lösningen har förstås också prövats och testats under verkliga förhållanden bl a hos Entel, somn är den största telekomoperatören i Chile.
– Vi migrerade vi driften av fler än 60 applikationer till Oracles molninfrastruktur, bland annat verksamhetskritiska system för kundkontakter, beslutsstöd och riskhantering, säger Helder Branco, teknikchef på Entel, och fortsätter:
– Vi har ett kompetent teknikteam som innefattar många experter på VMware, vilket innebär att en hanterad VMware-tjänst inte är intressant för oss. Vi behöver administrativ åtkomst till VMwares mjukvara så att vi kan kontrollera alla aspekter av miljön. Med Oracle Cloud VMware Solution kan mitt team jobba på exakt samma sätt sätt i molnet som i datacentret, med tillgång till elasticiteten i molnet och till Oracles alla molntjänster. Det ger ett snabbt, enkelt och kostnadseffektivt sätt att migrera VMware-baserade applikationer till molnet. Resultatet har blivit att prestanda har förbättrats dramatiskt, nästan ingen nertid och en halvering av antalet kundsupportärenden, den största telekomoperatören i Chile.

Enkelt sätt att migrera IT-drift,” säger Accenture
Flera kommentarer kommer från konsulter som. Accenture och Deloitte:
– VMware är ett spännande tillskott till Oracle Cloud Infrastructures ständigt växande utbud av standardlösningar. Nu får våra kunder ytterligare ett alternativ för att på ett enkelt sätt migrera IT-drift till Oracles molninfrastruktur, med hjälp av verktyg som vMotion. Dessutom, eftersom det här är en lösning som kunderna kan sköta själva, så kan de sköta om patchning, uppgraderingar och underhåll av sina VMware-baserade lösningar på sina egna villkor. Det är väldigt positivt, säger Chris Pasternak, globalt ansvarig för Oracle Cloud Infrastructure på Accenture.
Hos den globala jättekonsulten Deloitte hävdar man att ett antal stora globala kunder använder VMware för att skapa mer flexibla IT-lösningar och att många av dem använder också Oracle för sina verksamhetskritiska applikationer.
– Oracle Cloud VMware Solution erbjuder våra kunder en flexibel väg till molnet för att bygga och hantera VMware-lösningar med full funktionalitet på den andra generationen av Oracles molninfrastruktur. Som ledande partner till Oracle för molninfrastruktur ser Deloitte fram mot att hjälpa kunderna att öka takten för den digitala transformationen, med hjälp av den här nya lösningen, säger Jeffrey Davis, kommersiellt ansvarig för Oracle-baserad verksamhet på Deloitte Consulting LLP.

Hybridmoln möjliggör kostnadseffektiv skalbarhet, flexibilitet och modernisering av applikationer. Det gör att man kan bygga nya digitala tjänster, skala affärskritiska applikationer och göra det möjligt för anställda att jobba på distans, säger Mark Lohmeyer, chef för Cloud Services Business Unit på VMware.

Verifierat av WMware
Oracle Cloud VMware Solution är verifierat för användning i molnet, av VMware. Det innebär att kunder kan vara säkra på tillgång till alla funktioner i VMware, på ett standardmässigt sätt, med bästa möjliga prestanda och högsta grad av interoperabilitet. Tjänsten är baserad på VMware Cloud Foundation, vilket ger tillgång till hantering av VMware vSphere, NSX, vSAN och tillhörande administrationsverktyg, samt till ett trenoders datorkluster som kan byggas ut till 64 noder per kluster. Det går också att koppla samman flera kluster.
Med full åtkomst till underliggande miljöer för VMware-värdar kan kunder använda tjänster som inte är tillgängliga på andra publika molnplattformar, som administrationsverktyg för VMware Host Client for ESXi. Förutom fullständig kontroll över VMware-tjänster får kunder tillgång till fler än 50 molntjänster från Oracle. Det inkluderar tjänster för serverkapacitet, nätverk, lagring, containerhantering, Kubernetes och digitala assistenter som underlättar utveckling och modernisering av applikationer.
– Hybridmoln möjliggör kostnadseffektiv skalbarhet, flexibilitet och modernisering av applikationer. Det gör att man kan bygga nya digitala tjänster, skala affärskritiska applikationer och göra det möjligt för anställda att jobba på distans. Oracle Cloud VMware Solution gör att våra och VMwares gemensamma kunder kan migrera och modernisera applikationer och flytta driften av dem sömlöst mellan lokala datacenter och Oracles publika molnplattform. Allt detta med tillgång till Oracles kompletta utbud av molntjänster, säger Mark Lohmeyer, chef för Cloud Services Business Unit på VMware.

Fakta om Oracle Cloud VMware Solution
– Enkel migrering. Flytta VMware-baserad drift till Oracle Cloud utan att behöva modifiera applikationer. Slipp att lägga ned tid och resurser på att konvertera applikationer, skriva om programkod och hantera skillnader i konfigurationer.
– Kör under egen kontroll. Kunder har full kontroll över åtkomst till och administration av tjänster.
– Enhetliga villkor. Ett avtal för alla tjänster, som omfattar alla behov av användning.
– Enhetlig support. Oracle tillhandahåller en supportkontakt för hela lösningen, inklusive support för VMware.
– Ingen utbildning krävs. Dra nytta av befintlig kompetens för de verktyg som redan används för att hantera bland annat vSphere, vCenter, vSAN och NSX.
– Bygg ut VMware-miljöer till molnet. Konfigurera en molnmiljö som matchar lokala miljöer och synkronisera dem. Oracle ger stöd för vSphere 6.5 och 6.7.
– Använd lösningar som är validerade av VMware. Det innebär tillgänglig support för tusentals VMware-baserade applikationer, till exempel tredjeparts administrationsverktyg.
– Katastrofåterställning när det behövs. Replikera eller säkerhetskopiera till Oracles molnregioner för både företag och myndigheter över hela världen.
– Fullständig kontroll. Full administrativ kontroll över VMware-miljön, i kundens egna datacenter. Det innefattar versionskontroll för vSphere, åtkomst till operativsystem på värddatorer och alla andra rättigheter för administration av lokala installationer.
– Kraftfull hårdvara. Serverinstanser med 156 processorkärnor, med en början på tre noder i kluster, som kan skalas upp till 64 noder. Dessutom kan flera kluster kopplas ihop, vilket ger tillgång till all datorkraft som behövs för VMware-miljöer i molnet.

Oracle Cloud VMware Solution säljs av Oracle och av företagets partner. Oracles kunder köper den nya lösningen genom att använda sina Universal Credits, vilket ger en enda räkning. Kunder kan använda VMware vCenter för att administrera både kluster i lokala datacenter och Oracles molnbaserade virtuella datacenter (SDDC, software-defined data center). Det kan göras i en enda sammanhållen miljö.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title