Annons

Överraskande partnerskap: AVEVA licensierar in Aras PLM för att utveckla OEM-relaterade lösningar inom anläggningsoptimering

Roque Martin säger vidare att samarbetet kommer att hjälpa till att utveckla en serie skalbara, Asset Lifecycle Management-lösningar för att leverera den industriella digitala tvillingen.  
– Detta ligger väl i linje med AVEVAs agila inställning till industrilösningar. Vår molnbaserade plattformsteknologi och samarbete med AVEVA stödjer utvecklingen från dokumentcentrerad till datacentrerad projektexekvering och verksamhet inom tillgångslivscykelhantering, tillägger han.
Martin tillägger att, ”Aras som den mest kraftfull lågkodsplattformen med applikationer för att designa, bygga och driva komplexa produkter” kommer att passa oerhört väl in i AVEVA-miljön.

AVEVAs CEO, Peter Herweck.

Siktet inställt på lösningar för OEM-företag
Om AVEVA ska sägas att man är en global ledare inom industriell mjukvara, driver digital transformation och hållbarhet. Bolagets lösningar och expertis omfattar mer än 6 400 anställda, 5 000 partners och 5 700 certifierade utvecklare.

Det partnerskap man nu ingått tycks enligt pressmaterialet främst ta sikte på att leverera lösningar på OEM-nivå relaterat till industriella ”Asset Lifecycle Management”-behov.
En kärna i vad AVEVA producerar är alltså lösningar för Asset Lifecycle Management (ALM), men vad betyder det? Enligt en vanlig definition är detta processen för att optimera en tillgångs tillförlitlighet och driftprestanda under dess livslängd.
En annan förkortning som ofta hörs i detta sammanhang är Enterprise Asset Management, EAM, som är den term som definierar hanteringen av underhållet av fysiska tillgångar i en organisation under varje tillgångs livscykel. Därför lite annorlunda, men helt klart av tangentiell betydelse.

I detta tänker man sig en integration av Aras molnbaserade teknologi och AVEVAs hybridmolnlösningar, som man menar, ”kommer att ge kunderna nya möjligheter för förändrings- och konfigurationshantering, kravhantering och visualisering av hela tillgångar över hela bredden av AVEVAs industriella mjukvaruportfölj.”
– Aras kompletterar AVEVAs informationshanteringskapacitet som bevisats i några av världens största energiprojekt, och ger vår kundbas mer holistiska lösningar för deras Asset Information Management-strategier, summerar  Peter Herweck.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title