Annons

På spåret mot smartare design, mer automatiserat och MBD: Julafton för SOLIDWORKS-användarna när nya 2023-versionen släpps

Som noterades inledningsvis är SOLIDWORKS 2023 mer automatiserat än någonsin, vilket innebär att man kan arbeta smartare. Förbättringar ger möjligheten att producera mer exakta ritningar, kommunicera t ex plåtkonstruktioner tydligare och ge mer kontroll över strukturdesigner.

SW 2023: Vässat kring ritningar och detaljer
Man kan nu skapa ritningar som representerar design mer exakt och med säkerställd standardisering genom att begränsa geometriska toleranser till en specifik standard. Nya funktioner inkluderar bl a:
• Aktivera/inaktivera alternativ för att säkerställa standardisering genom att begränsa geometriska toleranser till en specifik standard.
• Identifiera åsidosatta värden i en BOM-tabell lättare med värden som blir blå när de åsidosätts.
• Visa transparenta modeller i ritningar med lägena ”Hidden Lines Removed” (HLR) och ”Hidden Lines Visible” (HLV).

I Sheet Metal finns det nu ett alternativ för att lägga till symmetriska material. Det innebär att man inte längre behöver beräkna och dimensionera de olika bågarna beroende på om de är på insidan eller utsidan av skisslinjerna. Nu är det bara att fokusera på centrumlinjen och göra materialet symmetriskt – och alla inre radier kommer att vara lika stora.

Även plåtdesignen har utrustats med smartare och mer flexibla lösningar med förmågan att ge värdefull insikt i förväg, förbättra kommunikationen med tillverkningen och påskynda processen.
Förbättringar inkluderar sånt som:
• Möjlighet att applicera symmetrisk tjocklek med funktionerna ”Base Flange” eller ”Lofted Bend” för att enklare utjämna böjradievärden.
• Möjlighet att inkludera plåtmätvärdet i anteckningar och skärlistor.
• Automatiska sensorvarningar när du överskrider gränsvärdena för storleken av begränsningslådan för plåt.

Strukturdesign med fler kontroll- och styrfunktioner
Bygg och modifiera mer komplexa strukturer enkelt med fler kontroll- och strukturdesignfunktioner, inklusive den nya Pattern-funktionen.
Nya funktioner inkluderar:
• Gruppera liknande hörn och applicera trimning, applicera sedan automatiskt anslutningsplåtar med den nya Pattern-funktionen.
• Välj en uppsättning svetselement av samma storlek och typ och ändra deras storlek för specifika konfigurationer.
• Zooma till ett valt hörn från FeatureManager-designträdet eller Corner Management PropertyManager.

Att arbeta fortare
Med SOLIDWORKS 2023-versionen kan man också arbeta snabbare. Med uppdateringar och nya funktioner påskyndas monteringsdesign och arbetsflöden, design av delar och funktioner samt elektrisk design och routing. Några exempel:

Den som arbetat med flerkroppsdelar och använt kommandot Flytta/kopiera kroppar vet att man måste redigera funktionen för att göra ändringar. Med SOLIDWORKS 2023 kommer det automatiskt att läggas till dimensioner, så att man kan flytta komponenten genom att bara ändra dimensionerna.

Delar och funktioner
Skapa detaljgeometri snabbare med förbättringar av flerkroppsmodellering och omfattande användning av koordinatsystem. Förbättringar inkluderar dessa:
• Turboladda kopieringen av kroppar genom att kontrollera translations- och rotationsvärden med ekvationer.
• Referenskoordinatsystem i 3D-skisser, 2D-skissdimensioner och spegling för att påskynda detaljmodelleringen.
• Skapa wrap-funktioner från skisser som använder enradiga typsnitt, även kända som stick-fonter.

SOLIDWORKS Electrical 2023 introducerar nya funktioner så att man kan designa och dokumentera sina ledningar, kablar och utnyttjandeprojekt mer exakt. Detta ger dig utökade möjligheter att hantera komponenter och dela information mellan 2D och 3D, tillsammans med mer flexibilitet i att dokumentera dina scheman. Smartare automatisering i alla filformat kommer att skapa din inspektionsdokumentation med oöverträffad hastighet. Hastighet är dock ingenting utan kontroll, och de nya ballongsekvenserings-alternativen och flexibiliteten för flera ark ger nästa nivå av kontroll över dessa tidsbesparande funktioner.

Elektrisk design och ledning
I SW 2023 kan man vidare skapa mer informativ elektrisk dokumentation snabbare, samtidigt som antalet fel minskar. Man kan också hantera mer komplexa elektriska routingscenarier med nya alternativ för att tillplatta, omorientera och visa ledningar och kontakter. Förbättringar inkluderar dessa:
• Inkludera rapporttabeller, såsom stycklistor och trådlistor, i alla elektriska projektritningar.
• Visa anslutningsinformation om en komponent i en etikett som du dynamiskt kan infoga i scheman.
• Skapa bättre scheman automatiskt från elektriska data i MS Excel-kalkylblad.
• Skapa skarvar med flera kretsar till vilka ledningar eller kabelkärnor är anslutna.

Lösningar kring samverkan – viktig aspekt på produktutveckling
Förmågan att samarbeta effektivt är en av de viktigaste aspekterna av produktutveckling. Med tillgång till 3DEXPERIENCE Works-portföljen och den molnbaserade 3DEXPERIENCE-plattformen kan designteam inte bara arbeta mer effektivt tillsammans utan kan också utöka sin verktygsuppsättning med lösningar som kompletterar SOLIDWORKS.
Med CAD-mjukvaran kan man enkelt arbeta med alla produkter inom SOLIDWORKS-portföljen och andra Dassault Systèmes-lösningar och samarbeta med kollegor och partners på plattformen.
Här är några alternativ man pekar som kan vässa ditt teams arbetsflöde, minska tiden till marknaden och överträffa konkurrenterna.

SOLIDWORKS Vizualize
Här kan du enkelt skapa bilder av fotokvalitet, interaktiva animationer och mer från SOLIDWORKS-modellerna. Den senaste utgåvan förstärker renderingsprestandan och inkluderar förmågor som att:
• Definiera färger på fler sätt med färgväljaren och färgprovspaletterna.
• Se visningsförbättringar av material för fysiskt baserad rendering (PBR) och mer i förhandsvisningsläge.

Modellbaserad definition (MBD)
Ett växande och superviktigt område för den som vill göra stora framsteg kopplat till tillverkning. SOLIDWORKS MBD handlar kort sagt om att kommunicera design tydligare i 3D med möjligheten att se alla dimensioner i sammansättningen.  
• Visa komponentdimensioner i 3D PDF-filer, inklusive funktionsmått, referensmått och DimXpert-kommentarer.
• Utökad funktionsigenkänning. Vill du förbättra ditt arbetsflöde ännu mer? Lägg till den kraftfulla och webbläsarbaserade rollen Manufacturing Definition Creator till din verktygsuppsättning så att du enkelt kan skapa definitioner och producera 2D-ritningar från dina 3D-modeller för att kommunicera produkttillverkningsinformation (PMI) tydligare.

Vi ska också tillägga att SOLIDWORKS webbläsarbaserade roller som inkluderar roller för parametrisk design, friformsmodellering, strukturdesign, plåt, formar och mer finns att utnyttja i 3D Sculptor och 3D Creator, som fungerar sömlöst med SOLIDWORKS och är fantastiska alternativ för designers och deras kollegor. De körs på 3DEXPERIENCE-plattformen och kan nås via en webbläsare när som helst kreativiteten slår till och på vilken enhet som helst.

Hur ansluter man till 3DEXPERIENCE-plattformen?
Det finns flera alternativ för att koppla SOLIDWORKS-data till 3DEXPERIENCE-plattformen (3DX) för att utnyttja dess inbyggda datahanterings- och samarbetsmöjligheter.
* Den som vill fortsätta använda sin befintliga SOLIDWORKS-skrivbordsinstallation kan du använda Collaborative Designer för SOLIDWORKS, som kopplar data till 3DX.
* Den som letar efter en ny SOLIDWORKS-installation som är molnansluten kan använda 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS, som är ”naturligt” kopplad till plattformen.
Båda inkluderar funktioner i SOLIDWORKS och installeras lokalt. 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS har f ö också ett nytt offlineläge så att man kan arbeta utan internetanslutning.
Andra intressanta bitar med båda rollerna är:

Cloud Data Management
Molndatahantering som gör att man säkert kan lagra och hantera SOLIDWORKS-data i molnet samtidigt som man förhindrar produktionsfel genom att effektivisera ritningssläppet. Detta genom att se till att ritningar bara släpps när alla komponenter är klara. Andra datahanteringsuppdateringar inkluderar:
• Nya versionskontrollformat
• Möjlighet att hantera sparad data på 3DEXPERIENCE-plattformen genom att definiera ett bokmärke till ditt innehåll när du sparar.

Kollaboration eller samverkan
Samarbetsfunktioner gör att man enkelt kan utbyta data med externa leverantörer för att säkert kommunicera och dela relevant PLM-data med externa intressenter som inte har 3DEXPERIENCE-plattformen. De webbläsarbaserade rollerna, 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS och Collaborative Designer för SOLIDWORKS är alla tillgängliga som roller i 3DEXPERIENCE-portföljen. Sånt som samarbete i realtid, out-of-the-box, molnbaserad datahantering och låg IT-overhead utan server att installera och inga programvaruuppgraderingar, är inkluderat.

Den som vill veta mer kommer under den närmaste tiden att kunna gå på möten och delta i webbinarier arrangerade av DS SOLIDWORKS nordiska återförsäljare och partners, som Technia, PLM Group, SolidEngineer, m fl.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title