Annons

PCB-/KRETSKORTDESIGN: Siemens först med marknadsplats för säker molnbaserad överlämning till produktion

På sista raden, menar Dan Hoz, chef för Siemens PLMs Valor-division, hjälper detta kunder att påskynda överlämningen av de produktutvecklade lösningarna till tillverkningssidan, ”design-to-production-handoff”.

VALOR NPI ÄR PROGRAMMOTOR
Vi kan också konstatera att PCBflow drivs av den branschledande programvarumotorn Valor NPI, som utför över 1000 DFM-kontroller. PCBflow gör det möjligt för PCB-designteam att snabbt identifiera tillverkningsproblem, framför allt när det som körts inte stämmer överens med plan. Dessa problem sorteras sedan och prioriteras efter ”allvarlighetsnivå”, där lösningen guidar användarna till de platser på designen som uppvisar problem eller felaktigheter och där omedelbart identifierar och korrigerar felaktigheter.
Det häör är spännande och proaktivt, inte minst för att PCBflow är Siemens första steg mot PCB-montering online med lösningar som automatiserar ”design-till-tillverkning-handoff-processen”.

– PCBflow är konstruerat för enkel användning och kräver varken utbildning eller förutsättningar, och det är tillgängligt från praktiskt taget vilken plats som helst, inklusive mobiltelefoner och surfplattor, säger Siemens Valors Dan Hoz.

FÖRST AV ALLA ATT KUNNA ERBJUDA EN DMF-ANALYTISK MARKNADSPLATS
Det är t o m så att Siemens nu blir det första företaget som erbjuder en marknadsplats med online-helautomatiserad DFM-analysteknik, som kan hjälpa till att optimera design, minska front-end-teknikcykler och effektivisera design- och tillverkarkommunikation.
– PCBflow är ett ultimat verktyg för produktdesign, eftersom det stöder omfattande design- och tillverkarsamarbete med en återkopplingsmekanism, som har en sluten loop som driver kontinuerliga förbättringar, säger Dan Hoz, och han tillägger:
– Eftersom kunddesigner är synkroniserade med fabrikens möjligheter kan ”respins” minskas, time-to-market kan förkortas, printboard-kvaliteten kan optimeras och utbytet kan förbättras.

Klart är att kundintegreringsprocesser av yttersta vikt för att nå högkvalitativa lösningar på nollfelsnivå. Här menar nu Siemens att PCBflow hjälper tillverkare att förenkla kundintegrartionen och ge designers en omfattande kunskapskälla som kan, ”effektivisera samarbete mellan kunder och tillverkare. Och tack vare tillverkarnas kapacitet ,som delas elektroniskt, kan långa telefonsamtal och e-postutbyten minskas, vilket gör det möjligt för kundkommunikation i realtid att fokusera mer på strategisk, värdefull diskussion.”

GODA PILOTRESULTAT
Fungerar det hela som tänkt? Det bästa stället att bevisa sånt är förstås hos kunder och användare och Siemens har kört piloter hos flera, med goda resultat:
– Ja, PCBflow sparar tid och kostnader i ”design-till-tillverkning-överlämningsprocessen” genom att åtgärda tillverkningsrelaterade problem under designfasen, säger t ex Evgeny Makhline, teknikchef för Nistec, en PCBflow-kund.
– Med PCBflow tar det bara några minuter att producera och granska en DFM-analysrapport istället för timmar, summerar han.

Som en mjukvara byggd efter ett SaaS-teknologiupplägg innehåller PCBflow också strikta säkerhetsstandarder, vilket minskar risken och skyddar immateriella rättigheter (IP) utan ytterligare IT-investeringar.

Så här beskriver Siemens grafiskt hur samverkansflödena inom nya PCBflow är upplagda.

FUNGERAR MED MENDIX-PLATTFORMEN
Tilläggas kan att PCBflow fungerar med lågkodplattformen för applikationsutveckling, Mendix. Plattformen ger möjlighet att bygga appar med flera upplevelser och kan med enkla API-kopplingsfunktioner enkelt dela data från vilken plats eller i stort sett vilket program som helst, på vilken enhet som helst och på vilket moln eller plattform som helst, för att snabbare uppnå fördelarna med digital transformation.
– PCBflow är konstruerat för enkel användning och kräver varken utbildning eller förutsättningar, och det är tillgängligt från praktiskt taget vilken plats som helst, inklusive mobiltelefoner och surfplattor. Dessutom förser PCBflow designers med bilder, verktygstips, mätningar och exakta platser för lödbarhetsproblem och andra kränkningar av PCB-design. Rapporter finns tillgängliga online och i ett nedladdningsbart PDF-format för enkel delning. PCBflow stöder ODB ++-filens formatformat och stöd för ytterligare format planeras 2021, summerar Siemens säger Dan Hoz.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title