Annons

PDSVISION på ny köprond: Förvärvar Singapore-baserade PLM-bolaget PD Solutions

PLM-konsulten och PTCs VAR-partner (Value Added Reseller), PDSVISION, fortsätter sin expansion. Idag meddelar bolaget att man köper Singapore-företraget, PD Product Development Solutions Pte Ltd. (PD Solutions). Därmed utökar denna nordiska storaktör - huvudägt av finska Capman-fonden och med huvudkontor i Sverige - sin närvaro i Asien och Stillahavsområdet. PDSVISION är redan sedan tidigare PTCs största globala VAR-partner med verksamheter i Kanada, Danmark, Finland, Tyskland, Indien, Malaysia, Norge, Portugal, Singapore, Sydafrika, Spanien, Sverige, Förenade Arabemiraten (UAE), Storbritannien och USA.
Det bolag man nu köper, PD Solutions, är grundat 2003 och har kontor i Singapore och Malaysia. Bolaget har en stark meritlista när det gäller att leverera innovativa mjukvarulösningar. PD Solutions säljer, implementerar, utbildar och supportar allmänt sina kunder inom CAD-,CAM-, CAE- och PLM-områdena relaterat till PTCs lösningar. Vidare är man framstående på simulerings- och analyssidan, CAE, IIoT (Industrial Internet of Things), operativ tillverkningsstyrning (MOM, Manufacturing Operations Management), CAD och allmänt inom PLM. Detta spelar väl ihop med PDSVISION, inte minst kopplat till CAE-området, där man sedan länge satsat på simulerings- och analys, framför allt byggt på marknadsledande Ansys lösningar.
PDSVISION-basen, Magnus Oretorp, konstaterar att PD Solutions expertis inom mjukvaruförsäljning, professionella tjänster och utbildning, ”stämmer perfekt överens med PDSVISIONs uppdrag att stärka organisationer genom spjutspetsteknologi.”
- Deras begåvade team och kundcentrerade tillvägagångssätt överensstämmer perfekt med vår vision. Genom att förvärva PD Solutions utökar vi ytterligare PDSVISIONs räckvidd och robusta lösningserbjudanden med nyckelpartner som PTC och Ansys. PTC och Ansys spelar centrala roller i vår portfölj, och tillsammans kommer vi att driva innovation och excellens för organisationer över hela världen, summerar PDSVISION-chefen.
PD Solutions grundare, Tay Ming Hui, utsågs i samband med köpet till CEO för PDSVISIONs Sydostasiatiska verksamhet. Han har f ö en bakgrund som senior regional direktör för PTCs ASEAN/Australia-region.
- Att gå samman med PDSVISION är ett spännande steg för oss, säger han i en kommentar och tillägger: ”våra samlade styrkor kommer att skapa nya möjligheter för våra kunder. Som en del av en global organisation kommer vårt samlade kunnande och erfarenhet att ge våra kunder en ännu bredare lösningsportfölj och främja framtida tillväxt.”
Tilläggas kan att PD Solutions har status som återförsäljare och utbildningspartner till PTC med målet att stödja verksamheter som baseras på Creo CAD och PLM-sviten Windchill. Bolaget är autoriserad kanalpartner till Ansys.
Någon köpeskilling avslöjas inte i pressmaterialet. Bolaget har ca 30-talet anställda och omsätter ca 6 miljoner dollar, motsvarande drygt 60 miljoner kronor.

PDSVISION Group (PDSVISION) grundades 2008 och är en global leverantör av lösningar och tjänster fokuserade på att hjälpa företag att framgångsrikt möjliggöra den digitala tråden över hela produktens livscykel.

PDSVISIONs roller i PLM-värdekedjan
Den som vill veta mer om PDSVISION rekommenderas genomläsning av PLM&ERP News’ rapport från bolagets senaste nordiska kundforum i Göteborg:

Därför har svensk-nordiska PDSVISION blivit PTCs globalt största PLM VAR-partner

För PDSVISION blev detta 2024 års Forum ytterligare en bekräftelse på att bolaget har en av de viktigaste rollerna i PLM-värdekedjan. Deras PLM-kunnande och kompetens är ofta avgörande faktorer för framgångsrik implementering och smidig drift av PLM-plattformar och sub-PLM-element. Framför allt då PTCs PLM-svit Windchill, CAD-mjukvaran CREO, IoT-lösningarna på ThingWorx-plattformen och det snabbt växande AR-områdets Vuforia (Augmented Reality). Vid sidan av detta har man också utvecklat en stark simulerings- och analys-verksamhet baserad på PTC-partnern Ansys lösningar. En tung poäng i sammanhanget är också att PDSVISION har en djupt praktisk industriell kompetens relaterat till både sina globala och lokala kunder, stora som små.
I detta kan man ana något av det recept som placerat PDSVISION, huvudägt av finska CAP MAN-fonden, i absolut världstopp på PTCs VAR-partnersida. Bolaget har med avseende på 2023 nått en tvåsiffrig tillväxt jämfört med 2022 och intäkterna ligger på runt 125 miljoner dollar, motsvarande drygt 1,3 miljarder kronor.

Bolagets fokusområden spanner över hela PLM-värdekedjan: 3D-design (CAD), Product Lifecycle Management (PLM), Service Lifecycle Management (SLM), Internet of Things (IoT), Augmented Reality (AR), Simulation (CAE), Application Lifecycle Management (ALM) ), och systemteknik.
PDSVISION utvecklar sitt utbud av mjukvaruapplikationer inom huvudlösningsdomänerna under namnet myPDS.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title