Annons

PDSVISION stuvar om i toppen efter CapMan-fondens köp

PLM-konsulten och PTC-partnern PDSVISION stuvar om i bolagsgruppens ledning. Mångårige CEOn, Johan Klingvall, byts av i den exekutiva toppen av tidigare chefen för bolagets svenska rörelse, Otto Wetterlin, som blir ny CEO. Detta emedan Klingvall blir ny COO, Chief Operating Officer, för bolaget. Ny chef för den svenska rörelsen i gruppen blir Aleksander Patz Cholakov.
- Det här är spännande och positiva tider för PDSVISION-gruppen, säger Klingvall i en kommentar. Det är med glädje jag tar på mig utmaningen att bli COO. Genom detta säkerställer vi erfarenhet och kontinuitet i bolaget. Otto Wetterlin kommer att fortsätta driva koncernens globala ambitioner framåt, samtidigt som vi behåller våra kärnvärden i verksamheten.
Bakgrunden till dagens annonserade rockad i bolaget är att företagsgruppen, som PLM&ERP News tidigare rapporterat, köptes av CapMan Management Buyout Fund. Denna relativt nya investeringsfond - grundad 2019 – förvärvade nu i mars i år en majoritetsandel i PDSVISION. Till saken hör att PDSVISION är PLM-utvecklarens, PTC, största partner i Norden. Bolagets verksamhet och kundstruktur, med flera kunder som har globala verksamheter, innebär dock att man i princip idag har hela världen som arbetsfält; något som knappast överraskande kräver effektiva ledarskapsstrukturer.

Klart är att Johan Klingvall har en djupgående erfarenhet av hur det dagliga arbetet ska och kan drivas i en framgångsrik PLM-verksamhet. Han är en av PDSVISIONs grundare och har funnits med i ledande roller under hela bolagets expansiva resa.
Med dagens annonserade förändringar menar sig bolaget säkerställa ett ledarskap, ”som följer beslutet att omstrukturera gruppen på alla nivåer för att säkerställa att PDSVISIONs globala expansion fortsätter med solitt och erfaret ledarskap på alla nivåer.”

PDSVISION Groups nye CEO, Otto Wetterlin.

Programlösningar och tjänster i världsklass
I detta tar nu alltså Otto Wetterlin klivet upp på den exekutiva topposten med utmaningen att fortsätta föregångarens, Johan Klingvall, målsättningar om att vara i framkant i bolagets globala expansion, som en nyckelaktör inom området ”Digital Transformation Solutions and Services”.
– Jag kommer att fokusera på att se till att PDSVISION erbjuder mjukvarulösningar och tjänster i världsklass. Via en förnuftig och lönsam plan med hög tillväxt har PDSVISION blivit en global leverantör av mjukvarulösningar och jag vill se till att det fortsätter, säger bolagets nye CEO, och fortsätter:
– Vi ska också fortsätta att ytterligare utveckla vår vinnarkultur, som i kombination med lösningar i världsklass har gjort oss till det föredragna valet som partner till globala kunder, som JBT, såväl som för affärspartners, som CapMan. Jag ser fram emot att samarbeta med alla divisioner från Sverige, Danmark, Norge, Finland, Tyskland, Storbritannien och USA för att säkerställa att vår globala vision stöds och uppnås.

Aleksander Pats Cholakov tar över i den svenska rörelsen
Men som sagt förändringarna inom ledargarnityret stannar inte där; även den svenska rörelsen får en ny chef i Aleksander Patz Cholakov. Han pekar på flera trumfkort som PDSVISION nu har inom sina fyra väggar. Framför allt då PTC’s tunga PLM-portfölj, med Windchill-sviten som ryggrad, den ledande IoT-plattformen ThingWorx och AR/MR-lösningen Vuforia.
– Vi har därmed ett fantastiskt team på plats, vi representerar de ledande mjukvarulösningarna som finns tillgängliga på marknaden idag och detta i kombination innebär att vi har en fantastisk möjlighet att realisera vår aggressiva framtidsplan tillsammans med våra nya huvudägare, kommenterar Aleksander Patz Cholakov.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title