Annons

PDSVISIONs nya klipp i USA: Amerikanska dotterbolagets köp av Boston Engineerings PTC-relaterade affärsenhet

PTC-dedicerade PLM-konsulten, svenska PDSVISION, fortsätter att växa. Man var redan sedan tidigare Europas största PTC VAR, men denna gång gäller det en affär i USA med PTC-återförsäljaren Boston Engineering. Det är PDSVISIONs amerikanska bolag, PDSVISION US, som övertagit den PTC-relaterade försäljningen av licenser, underhåll och SaaS-bitarna (”prenumerationsförsäljning) från Boston Engineering.
Dotterbolaget PDSVISION US är en platina-certifierad återförsäljare av PTCs CAD-, PLM-, AR- och IoT-programvara, tjänster och utbildning. I och med partnerskaps- och förvärvs-avtalet med Boston Engineering tar PDSVISION mer precist över hela Boston Engineerings hantering av PTC-licenser, underhåll och prenumerationsförsäljning (SaaS). Men det stannar inte där, man tar också över deras implementerings-arbete av PTCs lösningar och sammanhängande konsulttjänster. Detta emedan Boston Engineering framöver istället ska fokusera på resterande kärnverksamhet, som blir kvar i bolaget, vilket allmänt handlar om produktutveckling och ingenjörskonsult-tjänster.
Klart är att detta än en gång visar på den höga kvalitet som det svenskägda PDSVISION utvecklat och demonstrerat i PTC-sfären i samband med PTCs PLM-produkter, typ Creo (CAD), Windchill (cPDm), ThingWorx (IIoT). I pressmaterialet noteras vidare att Boston Engineering med PDSVISION som partner kommer att få tillgång till de senares omfattande produktutvecklings-lösningar. Detta i sin tur innebär att Boston Engineerings PTC-kunder nu kommer att få stöd av PDSVISIONs globala team, som bl a erbjuder kompletta simuleringspaket som kombinerar branschledande mjukvarulösningar från PTC, Ansys och andra; men även sånt som teknisk support och utbildning ingår.
Bakgrunden är att koncernen, PDSVISION Group, har haft en snabb tillväxt och kan idag anses vara Europas ledande PTC VAR - t o m världens ledande, som styrelsemedlemmen i PDSVISION, Christer Wallberg, påpekar i ett mejl till redaktionen. Men tempot är fortsatt högt och CAP Man-fonden, ägarbolagets, PDSVISION Holdings Johan Pålsson och den operativa ledningen med Johan Klingvall i spetsen, stoppar inte expansionen där...vilket inte minst den senaste dealen kring Boston Engineering visar. Hur då?

”Vi är mycket glada över att PDSVISION US har köpt PTC-affärsenheten från Boston Engineering och tror att detta kommer att ha en omedelbar, positiv inverkan på kundnöjdhet, återkommande intäkter och ny mjukvarutillväxt eftersom PDSVISION US fortsätter att investera kraftigt inom dessa tre områden, kommenterar PTCs chef för kanalverksamheten,” Stuart Heavyside.

Från Creo och Onshape till Windchill och Atlas
Allmänt om PDSVISION US ska sägas att man kombinerar programvaror och tjänster uppbyggda kring CAD-, PLM-, IoT- och Industry 4.0-programvara. Samma sak gäller förstås för svenska moderbolaget PDSVISION. Vi talar här om vassa mjukvaror som Creo (high-end CAD), Onshape (mainstream moln-nativ CAD/PDM, m m), Windchill (cPDm, collaborative Product Definition management, ”PDM”), ThingWorx (IIoT), Vuforia (Augmented Reality/VR) och flera tillverkningskopplade lösningar som bl a utvecklats i det djupa samarbetet med Rockwell Automation. Här finns också de senaste årens Atlas-paket med mainstream PLM-inriktning.
Med köpet av Boston Engineerings PTC-återförsäljarverksamheten bygger PDSVISION US ut sitt engagemang kring PTC-plattformen ytterligare. Inte minst innebär förvärvet att man utökar sin närvaro i Massachusetts och de omgivande staterna.

PTCs kraftfulla PLM-mjukvaror med Creo (CAD), Windchill (cPDm), ThingWorx (IIoT) och Vuforia (AR) är en grundbult i PDSVISIONs kapabiliteter.

PDSVISION Groups snabba globala tillväxt
Som PLM&ERP News tidigare rapporterat är PDSVISION US en del av PDSVISION Group av företag, som har sitt huvudkontor i Sverige med verksamhet i Finland, Danmark, Norge, Tyskland, Storbritannien, Sydafrika, Kanada, Indien, Singapore och USA.
Koncernen har haft en snabb tillväxt och kan idag anses vara Europas ledande PTC Value Added Reseller (VAR). Men tempot är högt och CAP Man-fonden, ägarbolagets, PDSVISION Holdings  Johan Pålsson och den operativa ledningen med Johan Klingvall i spetsen, stoppar inte expansionen där. Efter 2021/2022 års förvärv av tyska NET AG-systemintegration (NET) och de båda brittiska PTC-partnerbolagen Root Solutions och simulering och analys-företaget, Wilde Analysis, riktade PDSVISION-folket under fjolåret blickarna mot Nordamerika.

Det är här som dotterbolaget PDSVISION US kommer in i handlingen. Bolaget grundar sig på 2022 års köp av amerikanska PLM-bolaget Sconce. Köpet ägde rum i mars 2022 och gjordes tillsammans med systerbolaget Boundry Systems. Med detta drag stärkte PDSVISION avsevärt sin position inom PLM relaterat till PTCs lösningar på den amerikanska marknaden, men också i flera andra länder. Och nu fortsätter man alltså denna expansion.

– Genom att addera det begåvade Boston Engineering-teamet och en stark kundbas fördjupar vi vårt engagemang för PTC-plattformen och utökar vår närvaro i nordöstra delen av USA, säger Brian Bezdek (bilden t v), CEO för PDSVISION North America. Han tillägger:
– Det är ytterligare ett steg mot vårt mål för PDSVISION att vara den mest framstående PTC-partnern i Nordamerika och globalt.

Kommande casestory:
Electrolux Professional
Stora ambitioner, men mycket talar för att det kommer att lyckas. PLM&ERP News utsände på bolagets nyligen genomförda event i Göteborg, PDSVISION Forum, talade med flera av bolagets kunder och möttes enbart av positiva omdömen, som exempelvis Electrolux Professionals Lars Örnholmer, som vi snart kommer att möta i en längre artikel där han berättar om de utmaningar bolaget har på PLM- och CAD-området och hur man framgångsrikt i stegvisa processer möter dessa tillsammans med PDSVISION.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title