Annons

PLM/Breaking News: Aras tar över sin huvudpartner, nordiska Minerva

Nye Aras-chefen, Roque Martin, pekar i sitt välkomnande av Minerva-teamet på just de specifika styrkor man tar med sig in i det nya expanderade bolaget.

Aras-chefen, Roque Martin.

– De har med nya industrispecifika tillämpningar i världsklass för medicinsk utrustning och elektronik mycket starka lösningar, säger han, och fortsätter:
– Minerva har varit en integrerad del av vårt partnernätverk i mer än ett decennium. Inkorporering i vårt företag är av stort strategiskt värde. Tillsammans kan vi bättre stödja kunderna i att lösa mångfalden av digitaliseringsutmaningar inom områdena teknik, tillverkning och leveranskedja.

DJUPA BRANSCHKUNSKAPER
Industriföretag ställs dag inför ökad produktkomplexitet och ökad konkurrens, konstaterar Aras i en pressrelease. Dessutom förändras leveranskedjorna och regulatoriska krav ökar kontinuerligt. En omfattande digital transformation hjälper till att övervinna dessa utmaningar. För i synnerhet globala företag är förmågan att digitalisera och kontinuerligt anpassa sig avgörande för deras konkurrenskraft.
Detta, menar man vidare, är det enda sättet att snabbt få ut nya produkter och tjänster på marknaden, följa regelverk och leverera högkvalitativa produkter. Den omfattande systemiska smidighet som krävs för detta säkerställs av applikationerna från Minerva baserade på Aras-plattformen. De kan därför användas omedelbart av företag.
– Vår verksamhet bygger på våra kunders framgång genom djupgående branschkunskaper och tekniska färdigheter. Vårt långvariga partnerskap med Aras har gjort det möjligt för oss att erbjuda våra kunder oöverträffat värde, säger Asger Thierry, grundare och VD för Minerva Group. Sammanslagningen med Aras kommer att göra det möjligt för oss att betjäna företag över hela världen ännu bättre och att växa stadigt.

POSITIVA BRANSCHANALYTIKER
Från den idag främsta branschanalytikern, CIMdata, är CEO och styrelseordförande, Peter Bilello, mycket positiv till sammanslagningen:
– Minerva tillför en mängd industri- och PLM-expertis som Aras och dess kunder kan dra nytta av från dag ett. Med Aras-plattformen har Minerva omfattande PLM-lösningar för FDA-efterlevnad och högteknologiska arbetsflöden inom elektroniktillverkning, säger han, och tillägger:
– Dessa väldefinierade och fullt fungerande branschapplikationer gör det möjligt för företag att implementera snabbt, enkelt anpassa och snabbt skala.

Sammantaget är detta något som PLM&ERP News håller med om. Minerva erbjuder lösningar med god PLM-funktionalitet, särskilt på marknaderna för medicinsk utrustning och högteknologisk elektronik, som framhålls ovan.
Med denna sammanslagning kan Aras positionera sig bättre för att bättre lösa de mest komplexa digitaliseringsutmaningarna inom teknik, tillverkning och försörjningskedjan. Samtidigt är Minervas expertis inom fordons-, flyg-, försvars- och industriutrustningstillverkning är en värdefull tillgång för Area.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title