Annons

PLM: Byte på topposten i TECHNIA – MAGNUS FALKMAN tar över efter Jonas Gejer

PLM-konsulten och Dassault Systemes-partnern TECHNIA gör ett byte i bolagets exekutiva toppledning. CEO Jonas Gejer, som innehaft jobbet sedan 2011, kliver ner från VD-stolen och ersätts av TECHNIA-långvägaren Magnus Falkman. Den senare har funnits på detta framgångsrika PLM-bolag ända sedan 2002.
För TECHNIA blir det i högsta grad en symbolisk milstolpe som passeras. Jonas Gejer är en av bolagets grundare som funnits med på banan ända sedan mitten av 1990-talet, framförallt tillsammans med medgrundaren Staffan Hanstorp, som dock drog sig tillbaka från den operativa rollen för några år sedan. Han ersattes något senare – efter ett kort mellanspel av Ylva Berg - med just Jonas Gejer, som alltså kommit att stanna på posten i knappa tio mycket framgångsrika år. Hans nya roll blir VP för Business Development inom koncernen som äger TECHNIA, Addnode Group och han kommer att fortsätta vara medlem av Addnode Group Management och TECHNIAs styrelse.
Men från och med den 1 januari tillträder alltså Magnus Falkman posten som CEO.

Falkman är för närvarande direktör för ”Software and International Services”, vilket varit en kraftfullt växande och allt viktigare gren av TECHNIA, som gått från att vara en nordisk spelare till att bli en framträdande aktör på den globala arenan och Dassault’s största lösningspartner.
– Jag är hedrad över uppdraget att leda TECHNIA till nästa fas och förverkliga vårt mål; att göra produktframtagningsprocesserna hållbara. Vi har en tydlig strategi och jag ser fram emot att arbeta med marknadens bästa team inom PLM och ingenjörsarbete i allmänhet för att skapa ännu starkare kundvärde, säger Magnus Falkman i en första kommentar.

STABILITET OCH EN STARK FRAMTIDSTRO
Vi har också de senaste åren inom TECHNIA investerat i just detta med att få en kraftfull och långsiktigt bärande operativ ledning för bolaget, säger Jonas Gejer. Vi har byggt upp en stabil global ledningsgrupp för TECHNIA, som bevisat sitt värde under utmaningar som nu under den pågående pandemin. Baserat på denna fortsatta organisation förblir vi stabila, känt för de värden vi tagit fram för våra kunder och detta under lönsamhet. Det är med en stark framtidstro jag kan meddela att styrelsen har utsett min efterträdare, Magnus Falkman.
Gejer konstaterar vidare att han kommer att fortsätta att fokusera på tillväxt för Addnode Group, nu som styrelseledamot för TECHNIA, ordförande i Addnode Groups valberedning och VP Business Development.

Addnodes koncernchef, Johan Andersson.

Addnodes koncernchef, Johan Andersson tillägger apropå valet av ny TECHNIA-VD att Magnus Falkman har den kombination av ledarskap, affärsmannaskap och internationell erfarenhet som krävs för uppdraget.
– Han har varit involverad i att definiera företagets strategi och är rätt person som nu tar över och leder den fortsatta globala expansionen. Falkman är en stark ledare som känner till både TECHNIA och branschen på djupet, inte minst i kraft av sin position som långvarigt anställd och medlem av företagsledningen, summerar Johan. Andersson.

En längre intervju med Magnus Falkman kommer att publiceras under nästa vecka.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title