Annons

PLM: Danska konfigurationsutvecklaren Configit anställer ny CEO

För VF/PLM&ERP News läsare är danska mjukvaruutvecklaren Configit bekant som en tämligen framgångsrik spelare inom Configuration Lifecycle Management-området (CLM). Den som följt vår rapportering kring fordonsutvecklaren Jaguar Land Rovers ”törnebeströdda” satsning på att bygga upp sin iPLM-lösning på Dassaults 3DEXPERIENCE-plasttform vet också att Configit är en av de lösningar den ikoniska brittiska fordonsbyggaren jobbat med. Läs mer om detta case genom att klicka på länken till artikeln om JLR på vår amerikanska systersajt, engineering.com, som ligger längst ned under brödtexten.
I dagarna blev det klart att Configit anställt en ny VD/CEO, Johan Salenstedt. Han tillträder sin tjänst den 16 september 2019.

Detta innebär att nuvarande VDn och grundaren, Henrik Reif Andersen, kommer att övergå till en ny roll, som Chief Strategy Officer (CSO). Han ska i detta arbetar nära ihop med Salenstedt för att utveckla och genomföra företagets strategi.
– Configit har redan en imponerande kundlista över globala Fortune 500-tillverkningsföretag, men detta är bara en början. Potentialen är enorm och jag ser fram emot att gå med i ett team av ambitiösa och mycket kompetenta människor som kan ta så mycket långt, säger Salenstedt i en kommentar.

– Configit har en enorm potential säger nye VDn, Johan Salenstedt. BILD: IDG

Kommer närmast från Qlik
Johan Salenstedt kommer närmast från affärssystemboilaget Qlik, men han har framgångsrikt byggt och odlat mjukvaruföretag i mer än 20 år.
– Jag är mycket glad över att välkomna Salenstedt som ny VD, kommenterade Henrik Reif Andersen, utnämningen. Det finns en enorm potential för Configits programvara på en marknad där industriproduktionsföretag och fordonstillverkare genomgår stora digitala omvandlingar av produkter och affärsprocesser för att möta nya marknadskrav. Med Johan ombord kan Configit gå till nästa nivå av global expansion.

En anonym spelare med globala storkunder på listan
Configit tillhandahåller som sagt programvara som hjälper företag att hantera sina komplexa konfigurerbara produkter från teknik till försäljning, tillverkning och kundservice. Trots att man är en tämligen anonym spelar på sub-PLM-området har man en imponerande kundlista med bl a Jaguar Land Rover, ABB, Vestas, Siemens, ThyssenKrupp Elevator, Krone, Viessmann och John Deere. Dessa storbolag förlitar sig alla på Configits mjukvara för att i kombination med sina existerande PLM-plattformar i några av produktframtagniongens viktigaste faser för att utveckla och tillverka sina produkter.

Baserad på ”Virtual Tabulation-tekniken
Alla Configit-produkter är baserade på den patenterade s k ”Virtual Tabulation-tekniken”, som styrelseordföranden, Allan J. Vestergaard, menar har omdefinierat produktkonfigurationen genom att erbjuda högre hastighet och bättre hantering av komplexitet.
– Configit har en unik mjukvarulösning som gör det möjligt för tillverkningsföretag att utveckla sina konfigurerbara produkter och tillhörande affärsprocesser för att möta marknadens behov för digitala produkter och tjänster, säger Vestergaard. Jag är övertygad om att när Johan går med i teamet har vi en organisation som är redo att släppa loss den fulla potentialen i värdet som Configits mjukvara kan generera för några av världens största företag.

LÄS MER om vilken roll en lösning som
Configits CLM-mjukvara kan spela i ett stort sammanhang
Missa inte Verdi Ogewells inträngande reportage om de vedermödor fordonstilölöverkaren Jaguar Land Rover stött på i samband med att man ännu efter tio års byggande inte fått igång full funktionalitet på sin iPLM-plattform, baserad på Dassault Systemes 3DEXPERIENCE. Denna PLM&ERP News-artikel är publicerad på engelska på vår amerikanska systersajt, engineering.com. Klicka på den länkade rubriken för att läsa detta dokument:
Is Jaguar Land Rover About to Stumble on the Final iPLM Stretch?

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title