Annons

PLM Group tar sats mot SOLIDWORKS 2020: Full integration mot DS’ 3DEXPERIENCE-plattform

Det är bråda dagar inom Dassault SOLIDWORKS-sfären. Den nya 2020-versionen av detta branschledande CAD-program är på gång och inte minst inom den största nordiska återförsäljaren, PLM Group, jobbar man hårt på att sprida de viktigaste budskapen om förbättringar i den nya versionen. Bland annat blir det konferens om nyheterna i SOLIDWORKS 2020 och 3D-printing på Gummifabriken i Värnamo den 15 oktober.
Men innehållsligt då, vad är de viktigaste nyheterna i nya SW 2020?
En hel del, säger Jan Lundström, VD för SW-partnern PLM Group. Den stora digitaliseringsvåg som sveper över tillverkningsindustrin kännetecknas av att system, programvaror och utrustning knyts samman, vilket leder till kraftiga effektiviseringar. Vi ser att när företag integrerar sina processer med kunder och leverantörer på en gemensam plattform, så accelererar de innovationsprocessen, kortar säljcyklerna och ledtiderna samt minskar tillverkningskostnaderna.
Den viktigaste konsekvensen av detta är att SOLIDWORKS nu integreras mot Dassault Systemes PLM-plattform, 3DEXPERIENCE. Det är också den största nyheten i 2020-versionen av denna klassiska desktop CAD-lösning.

Genom denna koppling får SOLIDWORKS-användare tillgång till ett stort antal smarta funktioner för alla avdelningar och roller i tillverkningsföretaget, men även utåt mot kunder och leverantörer.

– Genom vårt nätverk av partners inom programvara, 3d-printning och tillverkningsutrustning, skapar vi effektiva lösningar oavsett industri, säger PLM Group-basen Jan Lundström. PLM Group ägs numera av LMT Group. 

Flera nya funktioner
Men den 28:e utgåvan av SOLIDWORKS har förstås flera nya funktioner som förbättrar användarupplevelsen och prestandan för de tusentals företag som använder programvarusviten.
– Vi kommer att visa dessa på PLM Groups förmiddagskonferens den 15 oktober, säger Jan Lundström.
Han pekar också på allt det viktiga som hänt på 3D-printingsidan de senaste åren som en trend man tagit fasta på under detta event.
Under eftermiddagen anordnas en 3D-printkonferens med tre av världens ledande 3D-skrivartillverkare – 3D Systems, Markforged och HP.
– Här kommer man att kunna lära sig hur 3d-printtekniken fungerar och hur den nyttjas för allt från snabbare prototypframställan, till effektiv volymproduktion av slutprodukter. PLM Group har även bjudit in ett antal 3d-printanvändare som delar med sig av sina erfarenheter.

3DP-marknaden växer med 25 procent om året och SOLIDWORKS-återförsäljaren PLM Group har varit med på tåget från start. I mitten av oktober visar man upp det senaste inom teknologin.

3D-printing växer med 25 procent om året
Gøran Jenssen, affärsområdeschef 3D-print, inom PLM Group, tillägger:
– 3Dd-printmarknaden växer med över 25 procent årligen och flertalet företag har redan anammat tekniken med framgång, bland dem SAAB, Scania, SKF och Electrolux. Vi ser dagligen exempel på hur 3d-printtekniken tillför stora värden till tillverkningsindustrin. När du kommer till vårt event den 15 oktober, lär du dig hur ditt företag ska förhålla sig till 3d-printning och hur ni själva kan börja använda denna snabbt växande teknik.

En längre artikel om nyheterna i SOLIDWORKS 2020 publiceras på PLM&ERP News under nästa vecka.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title